• Jaga lugu:

  Eesti Energia liigub uutele turgudele

  Eesti Energia laiendab elektri jaemüügiäri Soome ja Rootsi turgudele. Seni on riigifirma energiat müünud Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas.

  Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter märkis, et ka naaberriikide energiaettevõtted on juba pikemat aega Eestis tegutsenud, samuti aitavad välisturud Eesti Energial äriliselt kasvada – muutuda Baltikumi elektrimüüjast Läänemere piirkonna energiamüüjaks ja energiateenuste pakkujaks. „Soome ja Rootsi näol on tegemist lähiriikidega, kus valmidus elektrimüüjat vahetada on Euroopa keskmisest kõrgem,“ ütles Sutter.
  Tema sõnul eristab Eesti Energiat teistest energiamüüjatest ka asjaolu, et ettevõte on ise energia tootja. „Aastaks 2020 plaanime kasvatada tootmisportfellis taastuv- ja alternatiivenergia mahtu 40 protsendini.“
  Juhid paigas
  Mõlemas riigis on algatatud tütarettevõtete loomine ning värvatud kohalikud juhid. Soome tütarettevõtte juhiks saab Ville Pentti, kes on varasemalt töötanud erinevatel juhtivatel positsioonidel Turku Energias. Rootsi tütarettevõtet hakkab juhtima endine Telge Energi müügidirektor Jonas Lindelöf. Elektrimüük hakkab toimuma peamiselt online kanalites.
  Riigi kui Eesti Energia ainuaktsionäri esindajana andis rahandusminister Toomas Tõniste nõusoleku Soome ja Rootsi turgudel tegutsevate tütarühingute asutamiseks. „Kuna meie piirkonna energiaturud on üha tihedamalt teineteisega seotud, on ka Soome ja Rootsi turule laienemine loogiline samm,“ ütles ta.
  Elektri jaemüüki eraklientidele plaanitakse mõlemas riigis alustada järgmise aasta esimeses pooles, Rootsis pakutakse teenuseid ka äriklientidele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.