Harry Tuul • 25 oktoober 2017

Läti firma ootamatu käik pani aktsia rallima

Läti tehnoloogiaettevõttel SAF Tehnika jätkab aina üllatamist.  Foto: Raul Mee

Kui eile tegi Läti tehnoloogiaettevõte SAF Tehnika juhatus ettepaneku kahekordistada dividendimakse, siis täna on firma aktsia hind sisuliselt sööstnud püstloodis üles.

Kella 12.45 seisuga oli aktsia hind kasvanud 8,64 protsenti, 7,8 euroni. Aasta algusest on aktsia kerkinud peaaegu 105 protsenti. Kokku on tehtud 42 tehingut 6132 aktsiaga 47 063 euro väärtuses.

SAF Tehnika teavitas eilses börsiteates, et ettevõtte juhtkond tegi ettepaneku maksta aktsionäridele dividendidena välja kokku kaks miljonit eurot. Eelmise majandusaasta (2015/16) järel maksti dividendidena välja veidi üle miljoni euro. Kokku on emiteeritud väärtpabereid 2,97 miljonit, mis tähendab, et iga aktsia kohta saavad investorid eeldatavasti 67,3 eurosenti dividende.

Augustis teatas ettevõte ka oma neljanda kvartali ja majandusaasta tulemused, millest selgus, et aastaga kasvas firma käive 24 protsenti ja puhaskasum 5 protsenti.

SAF Tehnika toodab juhtmevabu andmesidevahendeid. Ettevõte valmistab tooteid Lätis, kuid müüb pea kogu toodangu välismaale. Teisisõnu 99,36 protsenti ettevõtte mullusest käibest tuli ühtekokku 77 riigist. Tõsi, ettevõtte käive pole suures plaanis suur. Tänavu juunis lõppenud majandusaasta käive oli 17 miljonit eurot olles pea viiendiku võrra suurem kui aasta varem. Firma kasum kasvas samal ajal 1,7 miljoni euroni võrreldes 0,8 miljoni euroga aasta varem.

SAF Tehnika on Nasdaqi Riia börsil olnud alates 2004. aastast.

Hetkel kuum