Kristjan Pruul • 7. detsember 2017
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Vaade Bosporuse väinale
Vaade Bosporuse väinale  Foto: EPA

Uus turismiseadus parandas reisijate õigusi ning laiendas pakettreiside mõistet, turismifirmad kardavad sellega kaasnevat halduskoormuse kasvu ning märgivad, et muutused võivad kanduda ka hindadesse.

Juulikuust jõustuv seadus võtab üle Euroopa Liidu pakettreisidirektiivi ning selle eesmärgiks on pakkuda reisijatele suuremat turvalisust. Pakettreiside alla kuuluvad nüüd kõik lepingud, mis sisaldavad rohkem kui üht teenust, kui näiteks lennupiletile lisandub ka hotellibroneering või sõiduki rent. 

"Kui varem tähendas pakettreis peamiselt valmislahendusena pakutavat reisi näiteks Egiptusesse, siis tulevikus hõlmab see selgemini ka reisija soovil kokkupandud reise ja reisikorraldaja peab võtma vastutuse kogu lepingu eest,“ ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi siseturu asekantsler Kristi Talving.

Reisikorraldajatele tähendab see, et nemad vastutavad paketi kui terviku eest ning neil peab olema piisav tagatis. “See tähendab reisiettevõtjatele haldus- ja finantskoormuse tõusu, mis võib lõpptulemusena mõjutada ka reisitoodete ja -teenuste hinda ning valiku vähenemist klientidele,“ ütles turismifirmade liidu juhatuse liige Merike Hallik pressiteate vahendusel.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt