Kilgi kaitsja: leivatehas nagu hambavalu

15. jaanuar 2018, 16:01
Kriminaalsüüdistuse saanud ärimees Rein Kilk on juba aasta aega kohtu all olnud.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180115/NEWS/180119827/AR/0/AR-180119827.jpg

Kohtuprotsess ärimehe Rein Kilgi üle jätkus täna kaitsekõnedega, näiteks Ramon Rask võrdles Rein Kilgi firmas toimunut hambavaluga.

„Kui inimesel on katkine hammas, mis kogu aeg teeb valu ja põhjustab põletikku kuni südamepuudulikkuseni välja, siis selle hamba väljatõmbamine ei saa olla kahjulik tegevus. Hamba ravimine, lahenduste leidmine ja lõpuks väljatõmbamine ei ole kahju tekitamine. Leivatehast tuleks sarnases kontekstis vaadata,“ vaidles Rask vastu prokuröri süüdistusele ja lisas, et tehas tootis kahjumit, seega pidi tegelema selle päästmisega.

Nimelt esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur ülemöödunud suvel Kilgile süüdistuse ASi Pere maksejõuetuse põhjustamises. Pere kandis hiljem Lõuna Toiduainetetööstuse ASi nime, omanikud olid läbi kahe firma Kilk ja Neeme Raig. Peagi selgus, et kohtu alla ei lähe ainult Kilk: süüdistuse said ka Kristjan Oolo, Kilgi elukaaslane Kaie Raig ja viimase isa Neeme Raig. Oolol lasub veel süüdistus pankrotile kaasaaitamises. Novembris soovis prokurör Kilgile vanglakaristust.

Osa reaalne vangistus

Kilgile mõeldud karistus ulatuks aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuseni, millest tuleks Kilgil vanglas kohe ära kanda üks kuu. Lisakaristusena ei tohiks Kilk kolm aastat äriühinguid juhtida.

Varem istus süüdistatavate pingis ka Kilgi pikaaegne tuttav Karl Liivapuu, kuid tema osas lõppes asi oportuniteediga ja ta pidi maksma riigi tuludesse 10 000 eurot. Enne seda andis Liivapuu möödunud jaanuaris istungil tunnistusi Kilgi ja tema lähedaste vastu.

Prokuröri seisukohaga, et mõistlik olnuks hoopis pankrotiavalduse esitamine, Rask ei nõustu. „Küüniline, sest prokurör ütleb, et juhtkond ei peaks hammast parandama, vaid hamba välja tõmbama,“ teatas ta oma kaitsekõnes.

Lihtsalt tütarfirma

Tegu polnud vara väljakantimisega, vaid oli soov asutada kontserni kuuluv tütarfirma, kuhu viia pagaritööstus koos kohustustega, selgitas Rask. Tema hinnangul polnud kedagi, kes oleks kahju kannatanud. Väga palju võlausaldajaid said tema sõnul oma raha kätte, ka pärast tehinguid. „Võlausaldajate hulk ja nõuete summad ainult vähenesid.“

Kohtupidamine Kilgi ja tema lähedaste üle jätkub reedel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2018, 16:01

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing