Äripäev • 2. veebruar 2018 kell 9:12

Tõnis Lukas valiti kutsekooli direktoriks

Tõnis Lukas valiti Tartu Kutsehariduskeskuse direktoriks.  Foto: Raul Mee

Neljapäeval valis Tartu Kutsehariduskeskuse direktori konkursi komisjon kooli uueks juhiks endise poliitiku, haridusministri ja Eesti Rahva Muuseumi eelmise juhi Tõnis Lukase.

Vestlusvooru pääsenud kolme kandidaadi seast valiti Lukas välja ühehäälselt, teatas Tartu linna pressiesindaja. Komisjoniliikmed leidsid, et Lukas vastab juhikogemustelt ja isikuomadustelt kõige enam nii kooli kui ka linna ootustele, vahendas ERRi uuisteportaal.

"Direktor peab suutma õpetajatel silmad särama panna ja ka iga õpilane koolis peab teadma, kes on direktor," väljendas kooli ootusi konkursikomisjonis õpilasi esindanud Andri Võsokovski.

Üheksaliikmelisse konkursikomisjoni kuulusid neli linna ja neli kooli esindajat ning Tartu koolijuhtide ühenduse esindaja. Järgnevatel päevadel kohtub linnapea Urmas Klaas Tõnis Lukasega ning haridusosakonna juhataja asub kandidaadiga läbirääkimistesse töölepingu sõlmimiseks.

Hetkel kuum