• Jaga lugu:

  Kalvi: tuleme offshore'induse ajast

  Lätis tegutseva Liviko juhi Janek Kalvi sõnul muutuvad pangad ilmselt nõudlikumaks, eriti väikeste uute tegijatega.

  “Me tuleme ajast, kus offshore’indus oli täiesti tavaline nähtus, oli legaalne ja on siiamaani, aga pankade suhtumine on muutunud. Livikol ei ole omanikud varjatud, aga kujutan ette, et väga paljudel ettevõtetel on see teistmoodi ja segadust on palju,” rääkis Kalvi Läti panga ABLV skandaali valguses sellest, kas regulatsioonid võivad muutuda veel karmimaks.
  Pikalt turul tegutsenud ettevõtete administratiivne osa on läinud keerulisemaks, lisas Kalvi ja märkis, et bürokraatiat tekib juurde.
  "Sülitan kolm korda üle õla"
  “Erandeid ei tehta,” lausus Kalvi ja lisas, et Livikol pole pankadega probleeme seni olnud. “Sülitan küll kolm korda üle vasaku õla, aga Livikol on kõik hästi olnud. Pangaarveid ei ole suletud ja kontod on lahti.”
  Kalvi sõnas, et nendel on siiski praegu tugev eelis. “Liviko näitel oleme sellised, nagu ka välja paistame. Struktuur, omanikud, tegevusvaldkond on selgesti hoomatav ja arusaadav ning rahavood ja kliendid toetavad seda. Kui aga avada praegu uut ettevõtet, siis tuleb kadalipp läbida ja oma õilsameelsust oluliselt rohkem tõestada kui kunagi varem,” rääkis Kalvi ja lisas, et enam ei ole ka eriti vahet, millises Euroopa riigis konto avada – keerulisem on see nii või naa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.