Äripäev • 5. märts 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Skeleton aitab Transiidikeskuse kraanal kütust säästa

Skeleton Technologiesi tegevjuht Taavi Madiberk  Foto: Eiko Kink

Superkondensaatorite tootja Skeleton Technologies ja Transiidikeskuse AS esitlevad uudsete superkondensaatoritega varustatud Rubber Tyred Gantry (RTG) kraanat. Grafeenil põhinevate superkondensaatoritega saavutati konteinerterminalis 34% kütuse kokkuhoid, teatas Skeleton.

Superkondensaatoritel põhinev kineetilise energia taastamise süsteem (KERS) aitab vähendada kütusekulu ja CO2 emissioone 34% võrra. Muuga sadamas asuvale kraanale paigaldatud KERS salvestab energiat, kui kraana koormat langetab, ja võimaldab sama energiat kasutada koorma tõstmiseks.

"Skeletoni superkondensaatorite laadimisaeg on alla kolme sekundi, efektiivsus üle 95% ja eluiga 20 aastat. Seetõttu sobivad need KERS-lahendustesse ideaalselt. Ma olen väga rahul, et meie tiim on suutnud oma teadmised mootorspordis ja raskeveokites kasutatavatest KERSidest üle kanda sadamakraanale ja saavutanud seejuures väga suure kütuse kokkuhoiu," kommenteeris Skeleton Technologiesi tegevjuht Taavi Madiberk.

Energiasalvestussüsteemid, sealhulgas superkondensaatorid, mängivad tulevikus järjest suuremat rolli, sest nende abil on lühiajalise tippkoormuse katmine lihtsam, kirjutab Skeleton pressiteates.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt