Märt Belkin • 20. märts 2018 kell 11:45

Andrus Treier lahkus Lux Expressist

Andrus Treier  Foto: Eiko Kink

Septembris bussifirmat Lux Express Estonia tüürima läinud endine KredExi juht Andrus Treier lahkus märtsi alguses ametist.

"Nii see on," kinnitas Treier, et töö bussifirma juhatuse liikmena jäi vaid poole aasta pikkuseks. Veel pole kindel, mida tippjuht edasi tegema hakkab, ent mõned variandid on juba silmapiiril.

Miks varem pikalt riiklikku finantsasutust juhtinud Treier ametist lahkus? "Eks nii nagu ikka – ju siis nägemused ei läinud kokku ja nii see läks," ütles ta vaid.

Mullu septembris Hugo Osula Mootor Grupi kontserni kuuluvat Lux Expressi juhtima minnes ütles Treier, et firma jätkab tema juhtimisel tööd autoga reisijate liikumiseelistuste muutmisel bussi kasuks.

“Vastus küsimusele, kuidas panna reisijad valima ühistransporti, on tegelikult lihtne. Selleks on parimale tehnilisele tasemele ehitatud ja läbimõeldud teenus piletiostust kuni sihtkohta jõudmiseni, andes samal ajal reisijale võimaluse kasutada sõiduaega tööks või meelelahutuseks,” ütles Treier septembris pressiteates.

Toona ütles Osula, et usaldab ettevõtte arendamise Treierile tema laiapõhjalist juhtimis- ja finantsvaldkonna kogemust hinnates. “Usun, et Andrus leiab võimalusi kasvatada ettevõtte väärtust, laiendades kõrge kvaliteediga teenuste spektrit nii sisuliselt kui ka geograafiliselt,“ rääkis Osula septembris.

Treier on juhtis üle kümne aasta riigile kuuluvat finantsasutust KredEx. Varem on ta töötanud ka logistikaettevõttes Danzas/DHL, audiitori ja konsultandina KPMG-s ning enne bussifirma etteotsa astumist meditsiinitehnoloogia teadusarendusettevõttes SelfDiagnostics.

Lux Expressi varem lausa 11 aastat juhtinud Hannes Saarpuu andis enda taandumise soovist avalikkusele teada aasta aega tagasi. Saarpuu teatas toona, et jääb osalise tööajaga mitme eriprojekti kaudu ettevõttega seotuks.

Hetkel kuum