Äripäev • 16 aprill 2018

Ericsson Eesti saab uue juhi

Ericsson Eesti tootmine.  Foto: Liis Treimann, Postimees/Scanpix

Ericsson Eesti teatas, et ettevõtte uueks juhiks saab tänasest Andrus Durejko, kes on ettevõttes töötanud üle 25 aasta.

Ettevõtte tegevdirektorina vastutab Durejko Ericssoni tegevuse juhtimise ja äriplaanide elluviimise eest Eesti turul. Lisaks jätkab ta tööd Soome ja Baltimaade digitaalteenuste valdkonnajuhina ning Ericsson Eesti juhatuses, kuhu ta on kuulunud alates 1999. aastast, seisis pressiteates.

Ericsson Eesti endine juht Seth Lackman otsustas ettevõttest lahkuda ja jätkata karjääri väljaspool Ericssoni. Tema viimane tööpäev elektroonikafirmas oli 13. aprill.

„Otsustasin, et on õige aeg uuteks väljakutseteks. Mul on hea meel anda juhtimine üle teades, et ettevõte on väga heades kätes,“ sõnas Lackman, kes liitus Ericssoniga Soomes 1994. aastal.

Ericsson Eesti uus juht Andrus Durejko  Foto: Ericsson Eesti

Lackman töötas Ericsson Eesti juhina alates 2011. aastast, olles samal ajal ka ettevõtte juhatuse liige ning Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) juhatuse liige.

Durejko plaanid uue juhina

Ericsson Eesti juht Andrus Durejko ütles, et tema eesmärk on tugevdada Ericssoni positsiooni 5G väljaarendamisel. „5G ja IoT (Internet of Things) mängib lähitulevikus mitte ainult kommunikatsiooni-, vaid ka äri- ja ühiskonnaarengus keskset rolli. Eesti IKT-sektor koos riigi toetuse ja seadusandlusega on loonud võimaluse, et Eesti on saanud juhtivaks riigiks e-teenuste ja kiire interneti ühenduse kaudu,“ ütles Durejko.

Eestist pärit Durejko liitus Ericssoniga 1993. aastal ja on töötanud mitmes ametis. Viimati vastutas ta süsteemiintegratsiooniprogrammide eest Eestis, enne seda juhtis mobiilsidevõrkude osakonda Ukrainas.

Ericssoni Tallinna tehase juhina jätkab Lars Ottoson, kes jääb ka juhatusse.

Ericsson Eesti Tallinna tehas toodab kõrgtehnoloogiliste seadmete abil sidevõrgu tugijaamu, mis teevad võimalikuks tipptasemel andmeside edastuse maailmas. Ericsson Eestis töötab ligikaudu 1500 inimest.

Elektroonikatootja Ericsson Eesti annab pea 70% sektori käibest. Ettevõtte aastane müügitulu on üle 1,2 miljardi euro. Rootsi suurkontserni käes oli pea kümnendik Eesti juunikuu ekspordist. Kuid veel aasta-kaks tagasi oli see viimane arv üle 14%, kirjutas Äripäev eelmise aasta suvel. 

Hetkel kuum