Äripäev • 16. aprill 2018 kell 3:51

Versobanki karistati eelmiste juhtide pattude eest

Endine Versobanki juht Riho Rasmann ning ettevõtjad Indrek Rahumaa ja Aivar Aigro.  Foto: Raul Mee

Finantsinspektsioon pani Versobanki juhtima ja päästma tulnud Aivo Adamsoni ja uued juhatuse liikmed vastutama probleemide eest, mis olid eelmisel juhatusel ja nõukogul kahe silma vahele jäänud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Saades 1. juulil 2017 Versobanki juhatuse esimeheks, lõi Adamson seal platsi puhtaks: ligi pool Versobanki töötajaskonda vahetus – 42 töötajat, sealhulgas võtmeisikud, kirjutab Eesti Päevaleht. Positiivset tulemust ei pidanud kaua ootama: neljandas kvartalis oli pank kasumis, kasumit saadi ka tänavuse aasta esimesel kahel kuul. Samuti käisid pangal läbirääkimised mitme potentsiaalse investoriga.

 

Kuigi Versobank palus finantsinspektsioonilt kolm kuni kuus kuud lisaaega, et teha panga omandistruktuuris radikaalsed muudatused, neile seda ei võimaldatud. 

Eesti Päevaleht kirjutab, et FI ja EKP karistavad oma otsusega praegu inimesi, kes hakkasid Versobankis muudatusi tegema. Pangale probleeme tekitanud – või probleeme mitte lahendanud – juhid olid juba lahkunud ja enamik neist töötab praegu teiste krediidi- ja finantsasutuste juhtivatel ametikohtadel. Näiteks Versobanki pikaaegne juhatuse liige Sven Raba (7.12.2002–25.11.2014) on Bigbanki juhatuse esimees, samuti pikalt Versobanki juhatusse kuulunud Mart Veskimägi (6.12.2000–18.1.2017) tegeleb Bigbanki juhatuses riskijuhtimise valdkonnaga. Veidi alla aasta Versobanki juhatuses olnud Margus Normak (19.12.2016–7.12.2017) on Koduliising ASi juhatuse liige. Versobanki 12 aastat juhtinud Riho Rasmann praegu pangandusettevõttes ei tööta. 

Eesti Päevaleht palus kommentaari ka finantsinspektsioonilt, kuid sai üldsõnalise vastuse, mis piirdus tõdemusega, et "finantsjärelevalve, sh rahapesu tõkestamise valdkonnas, on pidev”.

Hetkel kuum