Birjo Must • 3. mai 2018 • 2 min
Jaga lugu:

Taal uuest poliitjõust: erakondade kahurid tulistavad nad auklikuks

Ettevõtja Olari Taal.  Foto: Eiko Kink

Kui mitte täna, siis juba homme te näete, kuidas kõikide erakondade kahurid on pööratud nende vastu ja neid hakatakse sünnijärgsel päeval auklikuks laskma, arvas ettevõtja Olari Taal.

“Kõigepealt sooviksin neile edu, aga ma isiklikult ei usu, et lihtsalt üks liikumine, mis suure tõenäosusega tahab kasvada erakonnaks, suudaks panna toime murrangut parlamendis. Võib-olla õnnestub neil püüda valimistel protestihääli ja saada parlamenti, aga seal pole kümne häälega suurt midagi teha,” rääkis Taal, kes aitas kunagi püsti panna Res Publica Liidu.

Et värskest liikumisest võiks kujuneda uus tugev erakond, Taal ei usu. Valimistel võiksid nad ettevõtja sõnul hääli võtta Vabaerakonnalt. “Sellest oleks aga kahju, sest Vabaerakonnal on 80% mõtetest päris mõistlikud,” märkis Taal.

Kui üldse tahta midagi ära teha, oleks Taali sõnul mõistlik liituda Vabaerakonnaga, sest viimasel jääb puudu administratiivsest võimekusest, mida uued inimesed saaksidki pakkuda. Kindlasti tuleks aga ettevõtja kinnitusel hoiduda endistest läbipõlenud poliitikutest. “Edu saadab neid vaid juhul, kui nad lähevad puhta lehena ega võta kampa neid inimesi, kes on millegipärast parlamendis olnud või on ja on kuidagi rahulolematud,” lisas Taal.

Kuigi ka Taali ennast on varem seostatud uut erakonda rajavate jõududega, siis Eesti 200 liikumisega ta enda sõnul seotud ei ole. “Mul ei tule ammu sellist asja mõttessegi! Lihtsalt minnes kümne häälega parlamenti ei ole võimalik midagi muuta. Poliitiline tegevus lõppes minu jaoks aastal 2007,” sõnas Taal.

Suurettevõtja Hillar Teder ei osanud täna veel öelda, mida ta uuest poliitilisest liikumisest arvab ja kas ta oleks valmis seda ka rahaliselt toetama. “Täna on mul veel liiga vähe infot ja ma ei oska öelda,” jäi Teder napisõnaliseks.

Varem on Teder Äripäevale öelnud, et ta oleks valmis uut erakonda igati toetama, kui tegemist on sõprade või muidu sümpaatsete inimestega.

Tänane Postimees kirjutas, et kümme kuud enne riigikogu valimisi avaldas viis inimest uue poliitilise liikumise manifesti, nad koonduvad nime Eesti 200 alla ega välista ka valimistel osalemist, milleks tuleb erakond luua.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt