Äripäev • 15 juuni 2018

50aastane Regula naaseb Saaremaa liinile

Parvlaev Regula  Foto: Postimees/Scanpix

Sel suvel pannakse Virtsu-Kuivastu liinile teiste praamide kõrvale uuesti pea poole sajandi vanune Regula, millel tuleb Saaremaa suunal ette võtta pealt poole tuhande reisi.

TS Laevad juhatuse esimehe Jaak Kaabeli sõnul on kõige rohkem reise lisatud just suurema nõudlusega aegadele ja päevadele  ehk neljapäevale,  reedele ja pühapäevale: „Näiteks jaanipühade ajal teeb Regula reedel Virtsust 7 reisi ja pühapäeval Kuivastust 7 reisi.  Jaaninädalast kuni augusti keskpaigani lisandub reise praktiliselt igal päeval."

Regula pikaaegne kapten Tiit Leis ütleb, et laev on just nagu uus. „Tehtud on ikka kapitaalne remont – uuendatud varustust, värvitud, mööblit ja põrandaid vahetatud. Regula saab varsti 50 aastat vanaks ja ta on väga heas seisus,“ kapten lisas: „Regula on mu vana armastus ja nii see ka jääb."

70ndatel Rootsi ja Taani vahel kurseerinud Regula ostis 1997. aastal Vjatšeslav Leedo Saaremaa Laevakompanii 30 miljoni krooni eest. 2016. aastal ostis selle Saaremaa Laevakompanii käest Tallinna Sadama tütarfirma TS Laevad, makstes laeva eest 4 miljonit eurot.

Hetkel kuum