Artikkel
 • Jaga lugu:

  Alexela Oil sai uue tegevjuhi

  Alexela Oili juhatuse esimees Ain Kuusik.Foto: Andras Kralla

  Kütusefirma Alexela Oili juht Ain Kuusik ei jätka alates tänasest oma töökohal.

  "Alates tänasest ei ole mina enam Alexela Oil tegevjuht. Ma jään seotuks Alexela Groupiga, olles Alexela Groupi ja Alexela Varahalduse nõukogu liige," kirjutas Kuusik.
  Uueks tegevjuhiks saab Alexela Energia ASi juht Maria Helbling, kes on Alexela suuromaniku Heiti Hääle tütar. „Maria on grupis töötanud üle kolme aasta. Ettevõtted on sarnased ja kui ühe inimese käes on terve meeskond, siis loob see uue sünergia,“ põhjendas Kuusik otsust.
  Äripäeva venekeelne sõsarleht Delovõje Vedomosti küsis Kuusikult, et oleks ju olnud võimalik ka vastupidi, et tema oleks olnud nende kahe ettevõtte juht.
  "Ütlen ausalt, et rääkisime Mariaga sellest juba kolm aastat tagasi. Siis me lihtsalt ei teadnud, millal see juhtub. Ma olen grupis töötanud juba 15 aastat, mul on selles ka osalus," vastas Kuusik. "See on väga väike," täpsustas ta. 
  Kuusik ütles, et tema hääletas Maria Helblingi poolt. "Mina kui omanik olen väga rõõmus, et ta sellele ametikohale asub. Ja ka mina ei kao kuskile."
  Kuusik ütles, et kohtub homme uue nõukogu esimehe Aivo Adamsoniga. "Hakkame temaga plaane tegema. Samamoodi ka omaniku Heiti Häälega," ütles ta.
  Tema sõnul on ettevõte niivõrd suur, et olla nõukogu liige ei tähenda kogunemist kord kuus koosolekule. "See on täisväärtuslik töökoht, nii et pensionile ma ei lähe," lisas ta.
  Tulevikus koondutakse üheks
  Helblingi sõnul on grupi eesmärk kaotada piiritlus Alexela Energia ja Alexela Oili vahel ning ehitada üles ühtne Alexela. Seda nii organisatsioonisiseselt kui kliendi jaoks.
  „Meie unikaalne ja kõikehõlmav energiaportfell võimaldab kliendile pakkuda megavatte igas formaadis: kõik vajadused mugavalt ühest kohast. Nii täna kui ka homme, mil tema energiatarbimise harjumused võivad olla kardinaalselt teised,“ rääkis Helbling klientide jaoks olulistest muutustest.
  Ühinemine on uue tegevjuhi sõnul olnud pidev protsess ja jätkub ka edaspidi. Juhatuste ning juhtimise ühildamine on vaid üks samm selles. Juriidiline koondumine toimub kaugemas tulevikus.
  Helbling lisas, et pakkumine tegevjuhi kohale asuda ei tulnud üllatusena. Sest pika ajaloo ja tugevate väärtustega ettevõtetes on manöövrid juhtkonnas väga kaalutletud ja põhjalikult ette valmistatud.
  „Alexela on kandnud endas alati innovaatori rolli ja tugevat sotsiaalse vastutuse tunnet. Neid kahte väärtust hoian ka mina kindlasti tähtsal kohal,“ lubas Helbling.
  15 aastat
  Väikeste vaheaegadega jõudis Kuusik olla Alexela Oili juhatuses alates aastast 2002.
  „Olen Alexela Oili juhtinud rohkem kui 15 aastat ning läbi elanud nii suuri majanduskriise, salakütuse vohamist kui ka turu korrastumist. Möödunu on andnud mulle hindamatu kogemuse. Tarbijate ootused ning käitumine on aasta-aastalt muutunud ning olen õnnelik, et saan just nüüd, kui ettevõte on kindlatel alustel, anda eestvedamise üle Mariale, kellel uue põlvkonna juhina on hea järjest kiiremini muutuva turu tunnetus," kommenteeris Kuusik.
  Eesti ühe suurema kütusemüüja Alexela Oili käive oli 2016. aastal 122,2 miljonit eurot. Ettevõttel on 102 tanklat ja 31 tanklapoodi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Apranga käive on aastaga veerandi võrra kasvanud
Leedu rõivatootja Apranga grupi jaemüügikäive ulatus novembris 27,9 miljoni euroni ning on võrreldes 2021. aasta novembriga kasvanud 28,7%.
Leedu rõivatootja Apranga grupi jaemüügikäive ulatus novembris 27,9 miljoni euroni ning on võrreldes 2021. aasta novembriga kasvanud 28,7%.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Fermi Energia astus esimese sammu Ukrainas
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Pevkur tahab ajateenijatele kodulaenu intresside hüvitamist
Eluasemelaenu intresside maksmise võiks riik ajateenistuse ajaks võtta enda peale, samuti soovib kaitseminister Hanno Pevkur, et juhilubadega ajateenijale võiks anda 1000 eurot peo peale.
Eluasemelaenu intresside maksmise võiks riik ajateenistuse ajaks võtta enda peale, samuti soovib kaitseminister Hanno Pevkur, et juhilubadega ajateenijale võiks anda 1000 eurot peo peale.

Olulisemad lood

Baltcapi hooldekodude äri laieneb Lätti
Balti erakapitalifond Baltcap soetas endale Eesti ja Leedu hooldekodude kõrvale ka Läti eakatekodu Dzives Abece, mida kavatsetakse kohe laiendama hakata.
Balti erakapitalifond Baltcap soetas endale Eesti ja Leedu hooldekodude kõrvale ka Läti eakatekodu Dzives Abece, mida kavatsetakse kohe laiendama hakata.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.