Veber kohtusse ei ilmunud

EASi jurist Age Rebane oli istungil üksinda, sest võlgnikku esindama pidanud Jürgen Veber jättis kohtusse tulemata.  Foto: Andres Haabu
Jaga lugu:

Kohus otsustas täna paika panna illusionist Jürgen Veberi firma pankrotimenetlusega tegeleva ajutise halduri, Veber ise jättis kohtusse tulemata.

Kohtunik Merike Varusk märkis istungi alguses, et Veber sai kohtukutse kätte ja ajakirjanduses avaldatud info kinnitab, et Veber teab istungist.

Seega kuulas kohus ära pankrotiavalduse esitanud EASi juristi Age Rebase, kelle sõnul pettis Veber neid. Kohtunik määrab lähipäevil JJV Productionsi ajutise halduri ja kohtuistungi, mis toimub ilmselt sügisel.

Veber teadmatuses

Eile selgus, et EAS esitas pankrotiavalduse Veberi firma vastu, sest ei ole tagasi saanud valesti kasutatud toetusraha. Veber ei olnud enda sõnul pankroti nõudmisest ega kohtuistungist kuulnud, täna ta Äripäeva telefonikõnele ei vastanud.

Kohtutäituri hinnang tunnistas Veberi ettevõtte varatuks. Peale selle ei ole Veber EASile kahe aasta jooksul vabatahtlikult tagastanud sentigi. Appi tuli hoopis kohtutäitur, kes Veberi ettevõtte kontod arestis. Laekunud summad olid väikesed: 1387, 253 ja 41 eurot.

Keelatud võtted

Veber tahtis aastaid tagasi oma äriga Ameerikasse murda ja EAS andis Veberi firmale JJV Productions toetust eksporditurunduse ning alustava ettevõtja programmist. Kui mehe plaanidest toona asja ei saanud, leidis EAS, et kõik on korras ning raha Veber tagastama ei pea. EASi suhtumine muutus järsult siis, kui nad avastasid Veberi keelatud võtted.

EASi endine juht Hanno Tomberg selgitas kaks aastat tagasi, et Veber esitas projekti tulemusena suuremad käibenumbrid, mida kajastas ettevõtte bilansis nõudena. Tegelikult Veberi firma teenuseid ei pakkunud ja EAS nõudis tagasi umbes 134 000 eurot. Kokku oli ettevõte toetust saanud ligi 166 000 eurot.

Jaga lugu:
Hetkel kuum