Konkurent Via3L Speditionist: ma ei usu vara kadumist

04. juuli 2018, 17:00
Ekspedeerija DSV Transport juht Jaan Lepp tunneb konkurendile kaasa töötajate lahkumise pärast.
https://www.aripaev.ee/storyimage/ea/20180704/NEWS/180709873/AR/0/AR-180709873.jpg
Ainult tellijale

Ekspedeerija DSV Transport juht Jaan Lepp ei usu Via3L Speditioni vara kadumisse ja sõnas, et valusaim löök oli ilmselt töötajate lahkumine.

Tuntud ekspedeerimisfirmas Via3L Spedition pidid omanikud juhtimise üle võtma, sest senised juhid viisid ettevõtte töötajatest ja väidetavalt ka varast tühjaks. Lahkunud juhid peavad süüdistusi alusetuteks.

DSV Transpordi juht Jaan Lepp nõustus veoettevõtte Linford juhi Mihkel Vahega, et enamasti eelistavad ekspedeerimisfirmad masinaid rentida. Nimelt leidis Vahe, et skandaali sattunud Via3L Speditioni omanikud teevad endistele juhtidele liiga – ekspedeerimisettevõtetel üldiselt ei ole vara – ja suhtus varastamissüüdistusse skeptiliselt. „Meil ka ei ole ühtegi haagist või autot. Mina ei usu vara kadumisse,” nentis ka Lepp.

“Mulle näis omanike kirjast, et varastamist mõeldi ülekantud tähenduses, aga selge on see, et ekspedeerimisfirma suurim vara on inimesed. Omanik on väga raskes olukorras,“ lausus Lepp, kuid lisas, et kliendikontaktide kadumine ei ole mure. „Kontaktid pole enam nii suur vara kui vanasti.“

Töötajate lahkumine

Lepp selgitas, kui suur kaotus on töötajate lahkumine. Ekspedeerijate põhitöötaja on veokorraldaja, kellest sõltub palju. Tema suhtleb nii kliendiga kui ka leiab lahenduse, kuidas on kõige kasulikum vedu korraldada.

„Kui on vaja kaup saata Inglismaale, siis mõtleb ta, kas seda teha näiteks Prantsusmaa või tunneli kaudu. Koorma suudab Inglismaale saata igaüks, aga tähtis on oskus teha seda kasumlikult. Arvan, et omanikel ei ole seda. Ilmselt on nad väga suures hädas,“ lausus Lepp.

Miks töötajad lahkusid? „Ilmselt ei olnud nad rahul pakutud tingimustega. Mida muud seal ikka on,“ arvas Lepp.

Ta mäletab inimeste grupis lahkumisi ettevõtetest 2000. aastatest, seega oli praegu juhtunu ootamatu. „Viimasel ajal on meie turg väga rahulik olnud.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. July 2018, 17:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing