Äripäev • 18. juuli 2018 kell 10:20

Wolt kasvab Eestisse loodud ettevõtte toel

Toidukojukande firma Wolt on Eestisse asutatud firma abil kiiresti laienenud.

Toidukojukande firma Wolt kuller.  Foto: Sille Annuk / Postimees / Scanpix

Wolti asutaja Miki Kuusi asutas kaks aastat tagasi Eestisse ettevõtte Wolt Eesti OÜ ja nüüd on siin kogu Balti äride peakontor, kirjutab e-residentsuse blogi.

"E-residentsus lubas meil kiiremini liikuda," ütles Wolti Baltikumi tegevjuht Liis Ristal. "Ja kiire liikumine on idufirmade jaoks esmatähtis," sõnas ta.

Tallinna kontoris on meeskond kasvanud kümne inimeseni ja siit juhitakse kõigi kolme Balti riigi tegevust. See tähendab, et siitkaudu juhitakse üle 1600 kulleri Balti riikides. Pärast Tallinnas alustamist liiguti edasi Tartusse, Riiga, Vilniusesse ja Klaipedasse.

Blogis kirjutatakse, et kuigi e-residendid on Eestisse asutanud üle 5000 ettevõtte, siis Wolt eristub selle poolest, et annab väga paljudele tööd – makse makstakse rohkem kui 700 kulleri pealt, kes nende platvormi kasutavad.

Eelmise aasta kohta on ettevõttel majandusaasta aruanne veel esitamata, aga 2016. aastal oli ettevõtte Wolt Eesti OÜ käive 384 903 eurot ja kasum 34 991 eurot.

Mõte toidukullerite teenus luua tuli Kuusil reisil Silicon Valleysse, kus ta tellis esimest korda Uberi kaudu takso. Ta mõtles, miks ei võiks ka toidu tellimine nii mugav olla. Ta läks tagasi kodumaale Soome ja asutas koos viie sõbraga Wolti. Esimene versioon lasti turule kuus kuud hiljem ja sellest ajast saati on ettevõtjad kaasanud 15 miljonit eurot, et veelgi areneda. Pärast Soomes ja Rootsis läbilöömist sisenes Wolt Balti turule, esimene samm oli Eesti.

Hetkel kuum