Uudised
Ainult tellijale

Börsi juht võtaks Vanajuure tagasi

Tallinna börsi juht Kaarel Ots ootab börsi järelevalvekomisjonist taandunud skandaalse Danske endist ettevõtete panganduse juhti Tõnu Vanajuurt tagasi, kui ei alustata uurimist.

Tallinna börsi juht Kaarel Ots nimetas Tõnu Vanajuure otsust sügavalt isiklikuks.   Foto: Andres Haabu

Eile kirjutasid Äripäev ja Postimees, et Vladimir Putini kriitik Bill Browder nõuab Eestilt Danske pangas käinud rahapesu uurimist. Kuriteoteates nimetas ta vastutajana ka Tõnu Vanajuurt, kes aastaid tagasi juhtis Danskes personaal- ja jaepanganduse osakonda. Aprillini, mil ta Danskest lahkus, tegeles Vanajuur ettevõtete pangandusega. Eile õhtul saabus teade, et Vanajuur loobub värske meediakajastuse tõttu kohast Tallinna börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjonis.

Hetkel kuum