Andres Haabu • 26 juuli 2018

VIDEO: noored ehitavad nädalaga ideest toote

Valgussensoriga kardin, telefoni laadimise kapp ja keemiatund virtuaalreaalsuses – need on vaid mõned äriideed, mille kallal kooliõpilased sel nädalal Tallinnas töötavad.

Sel nädalal korraldab MTÜ Eesti 2.0 Telliskivi loomelinnakus suvekooli Hüppelaud. Suvekooli on kogunenud ligikaudu 70 noort vanuses 14-19, kes on moodustanud 11 tiimi, millest igaühel on käsil oma projekt, olgu selleks veebisait, virtuaalreaalsus või füüsiline toode.

Paljud tiimiliikmed olid omavahel enne nädala algust võhivõõrad.  Foto: Andres Haabu

„Noored on nii andekad, töötahet täis ja nii huvitavaid mõtteid on neil,“ ütles projekti eestvedaja, Eesti 2.0 tegevjuht Ede Schank Tamkivi ning lisas, et tase on tugevam kui möödunud aastal, sest paljud noored osalevad juba teist korda.

Noori on nädala jooksul juhendanud Markus Villig, Taavet Hinrikus, Hardi Meybaum jt.

Näiteks neli noort koolipoissi ehitavad sõrmejälje peale avanevat telefoni laadimise kappi, kuhu saab jätta telefoni turvaliselt laadima ka avalikes kohtades.

Mis noortel veel plaanis, vaata lähemalt videost.

Täna käisid Äripäeva raadio hommikuprogrammis Hüppelauast rääkimas mentorid Hardi Meybaum ja Alvar Lumberg, kelle sõnul pole maailm enam nii äpi- ja veebikeskne, mistõttu on hea näha, et noored töötavad ka füüsilise toote kallal. Loe lähemalt siit.

Hetkel kuum