Äripäev • 7. august 2018 kell 5:47

Viisemann: minu väärtuste redelil asub ettevõtja investorist kõrgemal

LHV pensionifondide juht Andres Viisemann.  Foto: Andras Kralla

„Meil on vaja Eestis luua finantssektor, mis suudaks ka kohalikele kasvavatele ettevõtetele kapitali pakkuda,“ leiab LHV pensionifondide ideoloog Andres Viisemann intervjuus Ärilehele.

„Suurfirmad ja suured ideed leiavad lõpuks rahastamist rahvusvahelistelt turgudelt, kuid enne seda tuleb suureks saada ja kohalikul kapitalil on selles arengus oma roll,“ lisas ta.

Viisemann tunnistab intervjuus Ärilehele, et pole kunagi olnud IPO-usku. „Ma olen hästi kõrgelt väärtustanud eraomanikku, kes ettevõtet juhib. Pigem mulle ei meeldi seda tüüpi aktsiate avalikud pakkumised, kus keegi läheb börsile ja müüb oma osaluse maha. Börsi roll peaks olema raha kaasamine. Kui kunagi olid börsid ettevõttesse raha kaasamise keskkond, siis viimase kümmekonna aasta jooksul on börside kaudu rohkem kapitali tagastatud kui kaasatud – seda peamiselt aktsiate tagasiostuprogrammide kaudu.“

Ta lisas, et tema väärtuste redelil asuvad ettevõtjad investoritest kõrgemal astmel. “Ma hindan väga kõrgelt ettevõtlikke inimesi, kes selleks, et oma ideid ja visioone ellu viia, panevad esimesena mängu enda ja oma perekonna säästud," märkis Viisemann intervjuus Ärilehele.

Loe intervjuud Andres Viisemanniga Ärilehest.

Hetkel kuum