• Jaga lugu:

  Suurhaiglatel seisab kontodel 101 miljonit eurot

  Finantsanalüütik ja "maksuterminaator" Ardo Ojasalu analüüsis Eesti tipphaiglate raamatupidamisi aastast 2013-2017 ega mõista, miks kogutakse arvetele miljoneid eurosid, selle asemel, et rohkem ravida.

  "Raha on haiglatel nii palju, et sellega ei osata midagi peale hakata," avastas Ojasalu. 2017. aastal "vedeles" kuue haigla kontodel kokku 101 miljonit eurot, vahendas Eesti Ekspress.
  Ojasalu täheldas, et "seisva" raha hulk aastatega aina kasvab, võrreldes 2015. aastaga on suisa kahekordistunud. Sellal, kui haigekassa pidi otsa vaatama 2015. aastal 18,5 miljoni euro suurusele miinusele, lisandus kuue suurhaigla pangaarvetele üle 20 miljoni euro, kirjutab Ekspress.
  SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH): viie aastaga on raha kasvanud kaheksa korda ehk 5 miljonilt 43-le.SA Tartu Ülikooli Kliinikum (TÜK): 16,5 miljonilt eurolt kasvanud 44,5 miljoni euroni.SA Pärnu Haigla: viie aastaga raha kasvatanud 1,4 miljonilt 6,6 miljonile.SA Ida-Viru Keskhaigla: 0,6 miljonilt 5,5 miljonile eurole.AS Lääne-Tallinna Keskhaigla (LTKH): 0,5 miljonilt 2,3 miljonile eurole.AS Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK): kahanes 420 000 eurolt 64 000 euroni.
  Eelmise aasta lõpetas haigekassa umbes 2miljonilise auguga, samal ajal lisandus haiglate arvetele üle 15 miljoni euro, märgib Ekspress.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.