• Konesko tegevjuht Mart-Järvo HirtentreuFoto: Raul Mee
  Jaga lugu:

  Türi-Allikule tuleb Konesko seitsmes tootmishoone

  Elektrimootorite ja -seadmete valmistaja Konesko pani nurgakivi Türi-Allikule ehitatavale tõsteseadmete komponentide tehasele.

  10 miljonit maksev ja 50 inimesele tööd andev Türi-Alliku üksus valmib 2019. aasta kevadeks.
  Konesko tegevjuht Mart-Järvo Hirtentreu ütles, et uut tehast pani Koneskot ehitama toodangu mahu kasv, samuti soovib ettevõte tootmist märkimisväärselt kaasajastada. Automaatlahenduste kasutamine on vältimatu ja nii tulevad kasutusele täiesti uued seadmed, näiteks täisautomaatsed pingid ja robotladu, mis muudavad uue tehase meie tootmisüksustest kõige efektiivsemaks, ütles ta.
  Tootmishoone ehitust alustati käesoleva aasta suvel, see valmib 2019. aasta märtsis ja seejärel alustatakse seadmete paigaldusega. Tehase pindala 5000 ruutmeetrit, sellele lisaks on Türi-Allikul juba tootmine 2900 ruutmeetrit.
  Hoonet köetakse maaküttega ja hoone on projekteeritud arvestusega, et katusele saab paigaldada päikesepaneelid. Peatöövõtja on Maru Ehitus, kes tegi ka Konesko Põltsamaa tootmishoone. Ehituse käigus kaasatakse teisi Järvamaa ettevõtteid.
  Konesko on tõsteseadmete komponente valmistav ettevõtte, mille tootmisüksused asuvad Koerus, Põltsamaal, Türi-Allikul. 2019. aasta lõpuks antakse tööd 450 inimesele, lisaks annavad koostööpartnerid Eestis veel tööd umbes 200 inimesele.
  Konesko 2018. aasta käibeprognoos on 63,5 miljonit eurot, 2019. aastaks prognoositakse 68 miljonit eurot. 2018. aasta mais oli Koneskos keskmine palk 1228 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.