Äripäev • 21. september 2018 kell 6:09

Ossinovski ettevõte sõlmis uued lepingud

Eesti raudteekontsern Skinest Rail sõlmis koostöölepingu diiselmootorite tootjaga Anglo Belgian Corporationi ja raudteetehnoloogiaga tegeleva Saksa ettevõttega Vossloh Group, teatas ettevõte.

Oleg Ossinovski Berliini messil lepingut sõlmimas.  Foto: Skinest Rail

Skinest Raili juhatuse liige Roman Zahharov ütles, et lepingud on hea panus ettevõtte eesmärki areneda rohkem lääne turul.

Zahharovi sõnul toob Anglo Belgian Corporation Skinest Raili tütreettevõttele, Daugavpilsi veduriremonditehasele, suurt kasu vedurite remondi ja moderniseerimisega seotud projektide elluviimisel. Zahharov täpsustas, et koostööleping Anglo Belgian Corporationiga näeb ette 40 diiselmootori ostu 20 veduri moderniseerimiseks.

Lisaks allkirjastasid Skinest Rail ja Euroopa vedurite tootmise liider, Saksa ettevõte Vossloh Locomotives GmbH esimese vastuvõtuakti kolmest ostetud G6 tüüpi veduri kohta. Koostöölepe Saksa firmaga näeb ette G6 tüüpi vedurite hanke Skinest Railile koostöös Lõuna- ja Lääne-Euroopa finantsinstitutsioonidega.

Esimene kolmest vedurist sai selle kuu alguses kõik vajalikud sertifikaadid ja hakkab tööle juba oktoobris, teatas Skinest Adriaticu tegevdirektor Vedran Perovic.

Skinest Rail on Skinest Gruppi kuuluv rahvusvaheline raudteekontsern, mis pakub teenuseid raudteetranspordi ja -ehituse valdkonnas. Skinest Rail omab ettevõtteid Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Venemaal, Poolas, Gruusias, Kasahstanis, Soomes ja Horvaatias. Ettevõtte suuromanik on Oleg Ossinovski.

Hetkel kuum