Äripäev • 2. märts 2018 kell 12:15

Oleg Ossinovski nõuab oma süüdistuse täpsustamist

Oleg Ossinovski  Foto: Andras Kralla

Eesti üks rikkamaid inimesi ärimees Oleg Ossinovski, keda süüdistatakse endisele Läti Raudtee juhile Ugis Magonisele pistise andmises, ütles täna Läti Limbaži kohutus, et prokurör peaks tema süüdistust täpsustama.

Ossinovski soovib, et prokurör täpsustaks talle esitatud süüdistuse kohta ja aega ehk kus ja millal ta väidetavalt pistist pakkus, sest kui seda ei tehta, on ta õigusi rikutud, vahendas Ärileht Läti Delfi uudist.

Prokurör Evita Masule esitas täna kohtus süüdistuse lühiülevaate, mille kohaselt süüdistatakse Ugis Magonist pistise võtmises. Süüdistuse kohaselt leppisid Magonis ja Ossinovski millalgi 2014. aasta augusti ning 2015. aasta alguse vahel kokku, et Ossinovski annab 800 000 eurot pistist ning Magonis langetab selle eest Eesti ärimehe firmat Skinest Rail soosiva otsuse ja kasutab oma sõprussuhteid Venemaa Raudteede ametnikega, et Ossinovski saaks vedurite remondi tellimusi.

Süüdistuse kohaselt palus Ossinovski Magonise residentsis toimunud kohtumisel pistisesumma vähendamist. Magonis nõustus, et 800 000 euro asemel maksab Ossinovski 500 000.

Lugege pikemalt uudist Delfi Ärilehest.

Hetkel kuum