Eesti ettevõtjad lendasid Iraani

08. aprill 2016, 10:13
Neinar Seli on üks ärimeestest, kes suundus Iraani sidemeid looma.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160408/NEWS/160409730/AR/0/Neinar-Seli.jpg

Kaksteist Eesti ettevõtjad lendasid täna hommikul äsja sanktsioonide alt vabanenud Iraani ärisidemeid lööma.

Visiit toimub koos EV välisministri Marina Kaljurannaga. Tegu on Eesti ajaloos esimese kõrgetasemelise visiidiga, mille eesmärk on luua tihedamad kahepoolsed riikidevahelised sidemed ning toetada ettevõtjaid nende püüdlustel seal ettevõtlust edendada, teatas Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoda.

Paljudel ettevõtjatel on Iraanis juba esmased kontaktid loodud ja teatud suhtlus partneritega käib. Äridelegatsioonis on teiste hulgas näiteks logistika- ja transpordiettevõtjad, kes on huvitatud sealsest kaubanduskoridorist, mida saaks erinevateks vedudeks kasutada.

Ettevõtja Tarmo Nurmetalo ütles, et peamiselt huvitab nende ettevõtet see, kuidas kasutada sealset kaubanduskoridori ära erinevate kaupade veoks. Eriti pakuvad huvi need kaubad, mis tulevad SRÜ riikidest ja Hiinast.

Delegatsiooni kuuluvad Tarmo Nurmetalo (CF&S Estonia AS), Kristjan-Jaak Reigo (Autolink Baltics AS), Arle Mölder ja Saman Mostashari (Novira Capital), Jaanus Rahumägi (ESC Global Security-ECS Ltd), Ebekai Härm (Revala OÜ), Neinar Seli (Estiko AS), Taavi Einaste ja Peeter Smitt (Nortal AS), Hannes Plinte (Goswift OÜ), Hamed Alavi (Iraani-Põhjamaade Ettevõtluskeskus), Aivar Kesküla (Skinest Rail AS). Väliministeeriumist saadab äridelegatsiooni Meelis Ojassoo ning kaubanduskojast Mait Palts ja Jana Silaškova.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. April 2016, 10:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing