• Jaga lugu:

  Danske aktsionärid nõuavad Borgeni lahkumist – kohe

  Aktsionärid avaldavad Danske Bankile üha tugevamat survet, et ta loobuks kohe tegevjuht Thomas Borgeni teenetest, kelle ajal liikus pangas 200 miljardi euro ulatuses kahtlast raha.

  Danske Banki senine tegevjuht Thomas Borgen teatas möödunud kolmapäeval, et paneb ameti maha.Foto: Eero Vabamäe, Eesti Meedia/Scanpix
  Panga 54aastane juht teatas eelmisel nädalal ametist lahkumisest, aga nõukogu palus tal uue juhi saabumiseni jätkata. Samuti on talle ette nähtud lahkumisel 12 kuu töötasu suurune kompensatsioon.
  Taani aktsionäride liit peab sellist lahendust „veidraks“ ja „ideaalist kaugel“ olevaks. „Boonus annab tunnistust situatsioonist, kus juhtkond on eriti head tööd teinud,“ märkis liidu kaasjuht Leonhardt Pihl. „Ma ei ütleks, et midagi sellist on Danskes juhtunud.“
  Danske suuromaniku MP Pensioni tegevjuht Jens Munch ütlen, et ta ei saa aru, miks Borgeni pole juba panga ukse taha eskorditud. „Ta tuleb otsekohe peatada – ükski muu teguviis pole piisav.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.