Jaanus Vogelberg • 27. september 2018 • 1 min
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Simson Rubesa süüdistustest: Keskerakond toetas Rail Balticut juba 2005. aastal

Baiba Rubesa  Foto: Andres Haabu

Baiba Rubesa süüdistas tänasel pressikonverentsil projekti aktsionärideks olevat kolme Balti riiki projekti ebapiisavas rahastamises ja huvide konfliktis. Ta märkis, et pärast Keskerakonna võimule saamist on suhtumine projekti Eestis halvenenud, viidates, et Kadri Simson oli enne majandusministriks saamist projekti vastu, nagu ka Läti ja Leedu ametikaaslased.

"Kuni viimase ajani oli Eesti ühendfirma poolt suunatud projektimudeli pooldaja. On huvitav, et pärast Keskerakonna võimulesaamist on MKMi ametnikud ja Rail Baltic Estonia uus juhatus selle mudeli vastasteks muutunud. Üks ametnik on korduvalt öelnud, et Balti riigid ei vaja ühisfirmat - "kui Komisjon seda tahab, las maksavad ise selle eest", " märkis Rubesa.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt