Äripäev • 11 oktoober 2018
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale
Metsä Woodi vineeritehase juht Kaarel Tali peab varsti hakkama uusi töötajaid otsima, tõenäoliselt väljastpoolt Euroopa Liitu.
Metsä Woodi vineeritehase juht Kaarel Tali peab varsti hakkama uusi töötajaid otsima, tõenäoliselt väljastpoolt Euroopa Liitu.  Foto: Andres Haabu

Metsä Wood liigub robotikesksesse tulevikku

Metsä Woodi vineeritehases Pärnumaal keskendutakse automatiseerimisele ning uusi töötajaid hakatakse tooma tõenäoliselt väljastpoolt Euroopa Liitu, ütles tehase juht Kaarel Tali Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

"Kuna robotid odavnevad ja tööjõud kallineb, siis on suund selge," ütles Tali. Tema sõnul on vineeritööstus seni olnud üsna traditsiooniline tööstusharu, kus on senini palju käsitööd, kuid sedagi on hakatud järjest rohkem automatiseerima. Metsä Woodis on mõned tööd veel automatiseerimata, samas tehnilised lahendused on juba olemas, mistõttu viie aasta perspektiivis tahetakse automatiseeritust kindlasti suurendada.

Kui küsimus suundus töötegijate uuele põlvkonnale, kes tahab rohkem vaheldusrikkust, ütles Tali, et Metsä Wood sihib oma 17 erineva tooteliiniga Pärnu tehases mitmekülgsust. "Pürgime selles suunas, et inimesed õpiksid kasutama ja töötama erinevatel tootmisliinidel. See on neile huvitavam, nad saavad paremini aru protsessi tervikust, ja see on ka tööandjale parem, sest on lihtsam inimesi asendada," selgitas ta.

Töökäsi ei ole piisavalt

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt