• Jaga lugu:

  Riik tahab maksukogumise andmeid reaalajas väärindama hakata

  Reaalajas andmete paremat kasutamist takistavad ebapiisavad, kasutuseta, killustunud või vananenud andmebaasid, nende kasutamise reeglid ning puuduvad kompetentsid, lausus Rene Tammist.Foto: Andras Kralla

  Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist ja Statistikaameti peadirektor Mart Mägi allkirjastasid koostööleppe, et parandada riigipoolset avalike andmete analüüsimise võimet, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

  „Reaalaja andmete rakendamise potentsiaal Eesti majanduse konkurentsivõime kasvatamisel on väga suur. Kuid seda takistavad ebapiisavad, kasutuseta, killustunud või vananenud andmebaasid, nende kasutamise reeglid ning puuduvad kompetentsid,“ sõnas Rene Tammist pressiteates. „Kõik Eesti riigiasutused koguvad iga päev suurel hulgal andmeid, kuid meil puuduvad vajalikud analüüsimudelid nende kasutamiseks."
  Andmekaeve reaalajas rakendamise võimekus puudutab eelkõige väliskaubanduse ja maksukogumise käigus tekkivaid andmeid. Riigipoolse toetuse suurus on 1,4 miljonit eurot kolmeks aastaks. Toetuse abil loob Statistikaamet lisaks majandusandmete analüüsimudelitele ka laiema andmekaeve võimekuse riigisektoris.
  „Prognoosimudelid eeldavad erinevate andmete kombineerimist, seega tasub hinnata ka teistes valdkondades tekkivate andmete väärtust,“ lisas minister. Mart Mägi rõhutas, et oluline on sealjuures juba kogutud andmeid taaskasutada ning topelt kogumist vältida.
  Lisaks andmekaevele on mullu käivitatud IKT-arenguprogrammi fookuses tööstuse ja ehituse digipööre ning e-residentsuse projekti laiendamine. Programmis panustatakse ka erinevate majandusharude jaoks 2000 IT spetsialisti Eestisse toomisele ning küberkaitse teadus- ja arendustegevuse tugevdamisele ülikoolides. Programmi kogumaht on 28 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.