• Jaga lugu:

  Eesti Energia: konkurendid takistavad riiklike eesmärkide saavutamist

  Eesti Energia on konkurentide algatatud kohtuasjadega püsti hädasFoto: Erik Prozes

  Konkureerivatel ettevõtetel oli kuude kaupa aega konkurentsiametile infot edastada ning pidevate vaidlustuste põhjal võib Eesti Energia hinnangul järeldada, et konkurendid on lihtsalt võtnud seisukoha, nagu ei tohikski riigifirma taastuvenergiat arendada.

  Neljapäeval selgus, et transiidiärimees Oleg Ossinovskile kuuluv Skinest Energia on kohtusse kaevanud konkurentsiameti otsuse lubada Eesti Energial osta taastuvenergia tootja Nelja Energia, kohus määras tehingule esialgse õiguskaitse.
  "Enefit Green viis tehingu lõpuni 6. novembril pärast koondumise loa saamist, omandades 100 protsenti Nelja Energia aktsiatest. Seega viidi koondumine lõpuni oluliselt enne Skinesti kaebuse esitamist ja selle põhjal esialgse ja ajutise õiguskaitse rakendamist kohtu poolt," edastas Eesti Energia seisukoha riigifirma pressiesindaja Monika Viidul.
  Konkurentsiamet on Enefit Greeni poolt Nelja Energia omandamist põhjalikult analüüsinud. Menetlus on kestnud viis kuud, mille jooksul on amet kogunud infot nii konkurentidelt, klientidelt kui turukorraldajatelt ning hinnanud tehingu mõju konkurentsiolukorrale. Eelnevat arvestades on ka Eesti Energia kindel, et konkurentsiameti meeskond ei ole koondumisele heakskiitu kergekäeliselt andnud, selgitas ta.
  "Loomulikult anname halduskohtule kõik vajalikud selgitused ning loodame, et otsused tehakse kiiresti," lisas Viidul.
  Vaidlustust iseloomustab Eesti Energia hinnangul see, et käesolev ja ka teised viimaste aastate jooksul tekkinud vaidlustused on näidanud, et Eesti Energiaga konkureerivad taastuvenergia arendajad on seisukohal, nagu ei oleks Eesti Energial taastuvenergiat vaja üldse arendada.
  See omakorda takistab riigifirmal edasi minna riikliku eesmärgi saavutamisega, kus soovitakse taastuvatest energiaallikatest toodetud elektrienergia osakaaluga lõpptarbimisest jõuda 2030. aastaks 50 protsendini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Trumpi meediaaktsia teeb börsil muljetavaldavaid hüppeid
Eile Donald Trumpi uue meediafirmaga liitumisest teatanud DWAC jätkab täna Nasdaqil trallitamist, hüpates kümneid protsente üles ja alla.
Eile Donald Trumpi uue meediafirmaga liitumisest teatanud DWAC jätkab täna Nasdaqil trallitamist, hüpates kümneid protsente üles ja alla.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.