Anu Jõgi • 14. jaanuar
Jaga lugu:

Lätis ümbrikupalk vähenes

Foto: Andras Kralla

Eelmisel aastal oli Lätis ümbrikupalga osa makstud tasudest 19,9 protsenti ja see vähenes aastaga 1,7 protsenti, vahendab Bizness & Baltija riigitulude ameti andmeid.

Ameti teatel oli ümbrikupalk kõige suurema levikuga kinnisvarasektoris, kus selle osakaalu hinnatakse 30,7 protsendile. Spetsialiseeritud ehitustööde sektoris on musta palga tase 28,7 protsenti, mootorsõidukite müügi ja remondi sektoris 27,3 protsenti, transpordis 26 protsenti, loomakasvatuses 25 protsenti, elamuehituses 24 protsenti ja toitlustuses 23,6 protsenti.

Rahalises väljenduses maksti musta palka kõige rohkem kaubanduses - kokku 152 miljoni euro ulatuses.

Kuigi ümbrikupalkade vastu võitlemine oli Eesti maksuametil terve eelmise aasta prioriteet, oli olukord maksuameti peadirektori asetäitja Rivo Reitmanni ja maksuauditi osakonna juhi Oscar Õuna sõnul endiselt kehv. „Mustadelt palkadelt tekkiv maksukahju on 150 miljonit eurot aastas. Tegevust meil jagub,“ ütles Reitmann. Pikemalt saad ümbrikupalga seisust Eestis lugeda siit.

Jaga lugu:
Hetkel kuum