Äripäev • 21 veebruar 2019

Investor Browder esitab Swedbanki vastu kaebuse

Hermitage Capital Managementi asutaja ja tegevjuht Bill Browder kavatseb Swedbanki peale kaevata.  Foto: Helena Ije

Investeerimisfondi Hermitage Capital Management asutaja ja tegevjuht Bill Browder ütles neljapäeval, et kavatseb Rootsi politseile esitada Swedbanki vastu kaebuse seotuse tõttu väidetavate Balti rahapesutehingutega, kirjutas Reuters.

„Tahan Swedbanki vastu esitada kaebuse,“ ütles Browder ja keeldus täpsustamast, millal ta seda teeb.

Rootsi rahvusringhäälingu SVT uurivad ajakirjanikud leidsid, et kokku 5,8 miljardi USA dollari mahus kahtlast raha on liikunud läbi Swedbanki kontode Balti riikides. Viie kuu jooksul analüüsisid SVT ajakirjanikud suurt hulka salajasi dokumente, kust leiti suur hulk kahtlasi rahaliikumisi Danske Banki ja Swedbanki vahel aastatel 2007–2015.

Hetkel kuum