Äripäev • 10. aprill 2019 kell 5:47

Kliendid rahata jätnud ärimehe juhtum aegus

Foto: Andras Kralla

Politsei uuris IKEA mööbliga klientidele külma teinud ärimees Juhan Kuuskemaa asja üle viie aasta, aga möödunud nädalal selgus, et Kuuskemaa pääseb karistusest kriminaalasja aegumise tõttu.

65 inimest olid tellisid 2013. aasta augustist oktoobrini endale Juhan Kuuskemaa ettevõtte kaudu IKEAst mööblit, kuid jäid ilma nii kaubast kui ka rahast, kirjutab Eesti Ekspress.

Kuhu kadus üle 35 000 euro, jääb segaseks, peale selle on Kuuskemaal õigus nõuda kahjutasu elukohast lahkumise keelu tõttu.

Loe intervjuud Juhan Kuuskemaaga Eesti Ekspressist.

Äripäev kirjutas 2013. aasta augustis, et Soomest IKEA mööblit vahendav ettevõte Iexpress OÜ sattus tarbijakaitseameti musta nimekirja. Ettevõtte juhi sõnul ei tegele nad petturlusega ja ebameeldiv olukord tekkis infosulu tõttu firmas.

Ameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna spetsialisti Epp Joala sõnul ei tarninud kaupleja tellitud kaupa kokkulepitud tähtajaks. “Tarbijate pöördumistele ettevõte ei vastanud või ei suutnud vastustes anda konkreetseid lepingu täitmise aegu,” sõnas ta. Samuti kaebas üks ostja, et ette­võte ei tagastanud tarbijale raha, kui ilmnes, et tellimuse täitmine pole võimalik või kui tarbija oli tarnetähtaja ületamise tõttu taganemisavalduse teinud, lisas Joala.

Ettevõtte juht Juhan Kuuskemaa tunnistas toona probleemi. “Paljuski oli tegemist meie ettevõtte sisese infosuluga,” lausus ta. Tema sõnul viibis ettevõtte juhtkond probleemide tekkimise ajal puhkusel ega saanud kaebusi operatiivselt lahendada.

Sama aasta septembris vabastas tarbijakaitse ettevõtte mustast nimekirjast. "Nüüd on see seljataga ning meie ühe kogemuse võrra targemad ning seeläbi ka paremad,“ võttis Kuuskemaa õppetunni kokku.

Hetkel kuum