Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Narva elektrijaamad hakkavad põlevkivi asendama

Narva elektrijaamade kateldes võib tulevikus asendada põlevkivi osaliselt biomassiga. Valitsus andis neljapäeval majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile nõusoleku valmistada ette sellekohane eelnõu.

Elektrijaam Narvas.   Foto: Liis Treimann

Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa sõnul lubab biomassi osaline kasutamine vähendada elektrijaamade CO2 heitmeid poole võrra, suurendada oluliselt Eesti taastuvenergia toodangut ning parandab jaamade konkurentsivõimet elektriturul. „Olemasolevates elektrijaamades fossiilse kütuse asendamine biomassiga on kiireim tee riigi taastuvenergia osakaalu suurendamiseks. Samuti aitab see ära hoida teisi CO2 kõrgest hinnast tingitud kõrvalmõjusid,“ lisas minister.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum