Äripäev • 7 juuli 2019

Raadiohommikus: kindlustamise võlud ja valud ning korterite kloonimine

Esmaspäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis tuleb juttu kindlustamisest, raha kaasamisest ning kinnisvarast.

Hommikuprogrammis tuleb muu hulgas juttu sellest, kas autodega sarnane kohustuslik liikluskindlustus peaks laienema ka elektrilistele liikuritele.   Foto: Liis Treimann

Millal juhtub elektriliste tõukeratastega esimene surmaga lõppev õnnetus ja kas autodega sarnane kohustuslik liikluskindlustus peaks laienema ka elektrilistele liikuritele? Kui suuri summasid mõistavad Eesti kohtud välja liiklusõnnetustes kannatanutele?

Kui hästi hajutavad kinnisvara omamist armastavad eestlased oma finantsvara ning kas praegu, kui finantsturud teevad uusi rekordeid, tasub aktsiaturule raha paigutada või on mõistlikum osta hoopis kulda? Lisaks tuleb juttu, kuidas võlgades ettevõtja ähvardas kortereid kloonidest Tallinna vanalinnas asuvas kortermajas ühistu kaaperdada, et enda tahtmisi saavutada.

Nendel teemadel räägime esmaspäeval hommikul, kui külalisteks on Lextali advokaat ja kindlustusõiguse õpiku autor Olavi-Jüri Luik, Luminor Eesti peaökonomist Tõnu Palm ning Äripäeva ajakirjanik Eliisa Matsalu.

Samuti kõneleme sellest, et sel nädalal teatas tegevuse lõpetamisest logistikavaldkonna idufirma Shipitwise, mis kaasas investoritelt pool miljonit eurot. Ettevõtte juht ja üks asutaja Aleksander Gansen selgitab, mis läks valesti ja mida ebaõnnestumine õpetas.

Hommikuprogrammi juhivad Rivo Sarapik ja Aivar Hundimägi.

Päev jätkub nelja saatega.

11.00–12.00 "Kuum tool". Sel korral võtame Äripäeva raadio saates „Kuum tool“ arutlusele teaduse rahastamise. Eelmise valitsuskabineti initsiatiivil ja president Kersti Kaljulaidi käendusel teadlastele ning tööandjatele lubatud protsendi punkt Eesti SKPst ei tundu praeguse valitsuse lubadustes realiseeruvat. Millised kitsaskohad jäävad poliitikute tühjade lubaduste pärast teostamata, kuidas saaksid ettevõtjad ja teadlased teineteist rohkem toetada ning milline teaduspotentsiaal ootab rakendamist? Neil ja paljudel teistel teadusrahastusega seotud teemadel arutlevad TalTechi teadusprorektor Renno Veinthal ja ettevõtluskõrgkooli Mainor tegevjuht Kristjan Oad. Arutelu veab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.

12.00–13.00 "Juhi jutud". Saade teeb kokkuvõtteid kevadistest saadetest ja toob kuulajateni põnevamad väljaütlemised, mahlakamad kohad ja teravamad tsitaadid saates käinud juhtidelt.

Sel korral kuuleb väljavõtteid Circle K juhi ja 2018. aasta parima juhi Kai Realo, Eesti Energia juhi Hando Sutteri, Veriffi juhi Kaarel Kotkase ning Swedbanki personalijuhi Ülle Mati intervjuudest. Saatest saab vastuse küsimusele, kuidas juht õige töötaja kahe minutiga ära tunneb, kuidas teha oma firmast talendimagnet ning paljust muust.

Saatejuht on Rivo Sarapik.

13.00–14.00 "Äritehnoloogia saade". Saate peateemaks on krattide ehk tehisintellekti lahenduste kasutamine ettevõtluses. Kogemusi jagavad ning nõu annavad Elisa Eesti telekomiteenuste valdkonna juht Mailiis Ploomann ning ärikliendiüksuse juht Margus Vaino. Muu hulgas soovitavad nad firmadel luua eraldi fondi riskantsete IT-projektide jaoks.

Saadet juhib Indrek Kald.

15.00–16.00 "Lavajutud". Tänane saade on salvestatud Müügikonverentsil, mis keskendus müügitöö hetkeseisule ning müügiinimese lähituleviku ootustele.

Esimesena kõneleb Lux Eesti müügijuht Villu Valm. Lisaks müügimeeskonna juhtimisele keskendub ta müügitöös tekkivale inimsuhtele, selle tugevustele ja eelistele.

Teises saatepooles kõneleb Iglucrafti tegevjuht Priit Kallas. Ta annab ülevaate, kuidas müüa toodet kolm korda kallimalt kliendile, kellega pole võimalik enne ostu kohtuda. Kuidas ehitada hea kuvandiga brändi ja kuidas seda müüa.

Kuulake Äripäeva raadiot sagedusel 92,4 Mhz või otse siit.

Hetkel kuum