Martin Johannes Teder • 15. juuli 2019 kell 3:00
Uudised
Ainult tellijale

Ehitusfirmad katsuvad turu põhja ja lage samal ajal

Mitt & Perlebachi käive on viimase kolme aastaga tõusnud 30 miljonit eurot. „Ma arvan, et me ei ole veel oma suurust kätte saanud. Oleme agressiivsed ja ei ole seda suurust veel saavutanud, millega me rahul oleks,“ ütles Kristjan Mitt. Tema on loos sõna saavatest ettevõtjatest kõige optimistlikum.  Foto: LIIS TREIMANN

Ehitusfirmade käive ning tööjõukulud on roninud tippu, kuid kasum ja rentaablus on kõigi aegade põhjas. „Sa pead käibe ajama jube suureks, et saada mingit numbrit kasumireale,“ iseloomustas ehitusfirma Paide MEK tegevdirektor Janek Lohu turuolukorda.

Kvartalistatistika näitab, et viimati olid kasum ja rentaablus ehituses nii madal tasemel masu ajal. Kasumlikkuse hoidmine ja suurendamine on peatöövõtjatele aina raskem.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum