Äripäev • 18 juuli 2019

Raadiohommikus skandaalidest räsitud pangandus ja Helme ohtlik plaan

Swedbank Eesti direktori kohusetäitja Olavi Lepp selgitab reedeses Äripäeva Raadio hommikuprogrammis lahti panga majandusnäitajad.  Foto: LIIS TREIMANN

Reedeses hommikuprogrammis võtame luubi alla pankade majandustulemused, mis on aktsionäride tuju sel nädalal korralikult alla viinud. Stuudiosse tuleb Swedbank Eesti peadirektori kohusetäitja Olavi Lepp, kes räägib olukorrast nii Eesti suurimas pangas kui ka pangandusturul üldiselt.

Räägime ka siseminister Mart Helme plaanist muuta võõrtööjõudu palkavate ettevõtete elu karmimaks. Miks näiteks elektroonikatööstus selle sammu eest tõsiselt hoiatab, selgitab elektroonikatööstuse liidu tegevjuht Arno Kolk.

Lisaks uurime, miks rajavad ettevõtted üha enam isiklikke päikeseelektrijaamu ja kas need pikaajaliselt ka ära tasuvad. Oma kogemust jagab Levira juhatuse esimees Tiit Tammiste.

Hommikuprogrammi veavad Priit Pokk ja Birjo Must.

Saatepäev jätkub järgmiste saadetega.

11.00–12.00 "Äripäev Eetris"

Nädala kuumimad teemad, võitjad ja kaotajad toovad kuulajani Äripäeva ajakirjanikud. Saadet veab Viivika Rõuk, külas Indrek Mäe, Martin Johannes Teder ja Priit Pokk.

12.0013.00 "Reisiklass"*

Saates tuleb juttu Põhja-Makedoonia Vabariigi, 42 000 elanikuga linnast Ohrid. Mida makedoonlased ajalootunnis oma maa kohta räägivad, mis vaatamisväärsusi avastada, millest on valmistatud rahvustoidud, milline on kohalik ärikultuur, kas Ohrid sobib pigem aktiivsele või rahulikule puhkajale, kuivõrd kasutavad makedoonlased vanasõnu?

Külas on Aurinko reisiesindaja Epp Pibor, küsib Andres Panksepp.

13.0014.00 "Lavajutud"

Saate esimeses pooles saab sõna Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsiooni juhatuse liige, Eesti Energia keskkonnateenistuse arendusjuht Tõnis Meriste, kes esines konverentsil "Säästlik hoone". Ja tema ettekande pealkiri oli "Büroohooned teel "roheliseks"".

Lavajuttude saate teises pooles kõneleb Swedbanki kinnisvara ja ehituse osakonna juhataja Ero Viik, kes räägib panga ja arendaja koostöö vahelistest saladustest. Salvestis on pärit maikuus toimunud kinnisvaraarenduse konverentsilt.

15.0016.00 "Ettevõtlusraadio"

Saates tuleb juttu teaduse ja ettevõtte kokkupuutest.

Sellest, kuidas ettevõtted ja ülikoolid koostööd teevad, millised on murekohad ning mismoodi koostöövõimalusi arendada, räägib meile teadus- ja ettevõtluskoostöö ekspert Vahur Valdna.

Saatejuhid on Swen Uusjärv ja Mart Opmann.

Kuulake Äripäeva Raadiot sagedusel 92,4 Mhz või otsestriimina/järelkuulamisena Äripäeva veebis.

* – kordussaade

Hetkel kuum