Äripäev • 22. september 2019 kell 12:01
Uudised
Ainult tellijale

Taani pank teeb negatiivse intressiga otsa lahti

Taani Jyske Bank pole kartnud kanda Euroopa Keskpanga negatiivset hoiuse intressimäära oma klientide hoiustele üle ja investorid on panga riskantset otsus kiitnud.   Foto: Michal Fludra

Ohtlikuks hinnatud negatiivsed intressid tulevad tavalisele hoiustajale järjest lähemale, reedel teatas Taani suuremate pankade hulka kuuluv Jyske Bank, et rakendab detsembris 0,75% suurust negatiivset intressi 100 000 eurot ja seda ületavatele hoiustele, kirjutab Kauppalehti.

Taani negatiivne intress kehtib maailmas kõige kauem, aastast 2012, ja lõppu ei paista. Eelmisel nädalal laskis Taani keskpank intressi –0,75 protsendile, mis on arenenud majanduste hulgas rekordiline.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum