• Jaga lugu:

  Äripäeva hommikuprogramm: Lõuna-Eesti suurtormi õppetunnid

  Tormituul jättis Lõuna-Eestis paljud kodud elektrita.Foto: Erik Prozes, Postimees/Scanpix

  Nädalavahetusel räsis peaasjalikult Lõuna-Eestit torm, mis jättis terve Võru linna kaheksaks tunniks elektriühenduseta ja põhjustas kohalikele elanikele ja ettevõtjatele palju peavalu.

  Samas jätkus ka teisipäeval tormikahjude likvideerimine ja vooluühenduste taastamine. Kas kolmapäeva hommikuks on Elektrilevi suutnud kõik katkestused lahendada ja mida õpiti suurtormist? Neile küsimustele vastab Elektrilevi juhtimiskeskuse juht Jüri Klaassen.
  Ühtlasi arutame Vabaühenduste Liidu juhi Kai Klandorfiga, miks on USA arengukoostöö agentuuri hinnangul langenud Eesti vabaühenduste avalik maine, ja analüüsime Korruptsioonivaba Eesti juhi Carina Pajuga, kuidas on muutunud korruptsiooni olemus Eestis. Saadet juhivad Allan Rajavee ja Priit Pokk.
  11.00-12.00 „Triniti eetris“
  Triniti eetris teemaks on Tallinnas kinnisvaraarendajatele esitatavad nõuded parkimiskohtade rajamiseks. Saates osalevad Metro Capitali partner Rain Pärn ning advokaadibüroo Triniti vandeadvokaadid Ramil Pärdi ja Ain Kalme on seda meelt, et nõuetes võiks olla paindlikum ning tuleks loobuda seisukohast, et igale korterile peab kindlasti olema ka rajatud parkimiskoht. Saadet juhib Aivar Hundimägi.
  12.00-13.00 „Läbilöök“
  Saates on külas Eesti mahekaupade turuliidri Biomarketi üks omanik ja juht Priit Mikelsaar. Saates tuleb juttu sellest, miks ta eelmisel aastal ettevõttele strateegilise partneri ehk Margus Linnamäele kuuluva UP Investi kaasas, millega UP Invest teda ära võlus, kuidas Biomarket konkurente edestada plaanib ja mahekaupade müügi väljavaadetest laiemalt. Saatejuht on Rivo Sarapik.
  13.00-14.00 „Kullafond“
  Juhtimislabor "Kuidas läbi seinte minna?" Miks osa põrkub nii äris kui ka näiteks spordis tagasi esimeste takistuste peale, aga teised lähevad läbi seinte ning teevad seda aastakümneid?
  Sellele küsimusele otsivad saates "Juhtimislabor" vastust Eesti tuntumaid sportlasi, ettevõtja ja koolitaja Ott Kiivikas ning coach ja sportlane Raimo Ülavere. Saatejuht on Rivo Sarapik.
  15.00-16.00 „Äripäeva TOP“
  Äripäeva TOPi saade keskendub seekord Puidutööstuse TOPile. Möödunud ja selle aasta peamine märksõna on puidu hinna odavnemine. Põhjuseid selleks on olnud mitmeid: ürask, kes laialdaselt Euroopa metsi kahjustab, ning samuti Euroopas möllanud tormid, mille tagajärjel on palju puitu vaja metsadest likvideerida. Sellegipoolest on suutnud puitu edukalt kasutada TOPi esikohal olev moodulmajade tootja Astel Modular OÜ. Räägime selle tegejuhi Raul Kinksiga möödunud aastast nende ettevõttes. Saatejuht on Äripäeva ajakirjanik Linda Eensaar.
  Kuulake Äripäeva raadiot 92,4 MHz või siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Väikeste linnade uued arendused langevad surve alla
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.