Äripäev • 5. detsember 2019 kell 15:41

Raadiohommikus: kapost ja Hiinast ning kuldsetest käeraudadest

Hiinal on maailmamajanduses arvestatav mõju.  Foto: Shutterstock

Mida Hiina ärist ja ettevõtetest arvata ning kuidas suhtub meesjuhtidele peavalu valmistavatesse kuldsetesse käeraudadesse lapsega kodus olev naisjuht, need on teemad reedeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

Kuulame, mida arvab Hiinaga äri tegemise kohta kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Martin Arpo ja teeme intervjuu hetkel väikelapsega Berliinis puhkava Corpore partneri Aleksandra Moorastiga.

Veel tuleb saates juttu iseseisvuspäeva tähistavast Soomest ja Saxo Panga provokatiivsest ennustusest 2020. aasta kohta ning kuulame sõnu, mis panevad ostma.

Saatejuhid on Meelis Mandel ja Ken Rohelaan.

Päev jätkub nelja saatega.

11.00–12.00 „Äripäev eetris". Nädalat kokkuvõtvas saates arutlevad Äripäeva ajakirjanikud Jaanus Vogelberg, Kristel Härma ja Kristjan Pruul idufirmade laviinist era- ja avalikus sektoris, jälitamismaaniast, retoorikast ning sõnavabadusest riigikogus ja kommentaariumites.

12.00–13.00 "Läbimurre: Saksa eri". Saates on külas ettevõtte Radius Machining müügijuht Kristo Kaugija ning Saksa-Balti kaubanduskoja projektijuht Marge Aedna.

Juttu tuleb sellest, mis eelarvamused kimbutavad sakslasi eestlastega ärikohtumisele minnes, kuidas turul jalg ukse vahele saada ning sellest, millised on olulised üritused tulevaste klientide tabamiseks. Kristo Kaugija räägib enda ettevõtte näitel, kuidas nad tunnetavad Saksa majanduse ja eriti autotööstuse jahenemist ning Marge Aedna toob sisse spetsialiseeritud tööjõu probleemi. Saatejuht on Kaisa Gabral.

13.00–14.00 „Kinnisvaratund“. Saade kannab seekord alapealkirja "Kõik müügiks". Provokatiivne pealkiri, aga tegelikult on palju põnevat kinnisvara praegu kas avalikus või siis nn vaikses müügis. Vaatamegi seda olukorda veidi lähemalt. Uurime, kes müüvad ja miks. Millised on levinumad tehingutüübid, soositumad müügiobjektid ja investorite huvid.

Saadet juhib Kristi Kool, küsimustele vastavad Uus Maa Ärikinnisvara tegevjuht Kristjan Ploompuu ja kutseline maakler Danel Talpsepp.

15.00–16.00 „Ettevõtlusraadio“. Rahapesu ja terrorismi tõkestamisega seonduvate küsimustega oleme puutunud kokku pea igaüks, kellel pangas konto avatud on.

Seekordses Investoriteliidu saates tuleb juttu rahapesust ja selle mõjust ettevõttele. Kuidas maandada riske ning mismoodi toime tulla rahapesu ja terrorismi tõkestamisega kaasneva bürokraatiaga, räägib meile Priit Vuks, kes on rahapesu tõkestamise spetsialist, konsultant ja koolitaja. Saatejuhid on Swen Uusjärv ja Mart Opmann.

Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Kuula Äripäeva raadiot ja vaata nädala saatekava siit.

Hetkel kuum