Annika Kald • 1. aprill kell 13:12
Uudised
Ainult tellijale

Fookuses: Baltimaade 110 tehasemajatootjat - kust valida oma

Arhitekt Tiit Sild analüüsis koos äripartner Andrea Bronziniga Eesti, Läti ja Leedu tehasemajatootjaid. Ta sai kolmes Balti riigis kokku 110 veebilehega tegijat, kirjutab 1.04 Äripäeva tellijatele ilmunud ajakiri Oma Maja.

Üle poole Eesti turu tehasemajade eramutest moodustavad ühekorruselised majad ja üha enam inimesi eelistab lamekatusega funkstiilis või ühekaldeliste katustega tehasemaju, kus peamine on päikese suhtes ideaalne paigutus krundil.  Foto: Tiit Sild

Analüüs näitas, et üle poole Eesti turu tehasemajade eramutest moodustavad ühekorruselised majad ja üha enam inimesi eelistab arhitekt Silla sõnul lamekatusega funkstiilis või ühekaldelise katusega tehasemaja, kus peamine on päikese suhtes ideaalne paigutus krundil. Keskmine netopinnast arvestatud ruutmeetrihind sellise maja puhul on 1500 eurot (koos käibemaksuga), aga kuna analüüs on valmis tehtud enne koroonakriisi algust Eestis, siis suure tõenäosusega teevad majatootjad praegu ka suuremahulisi allahindlusi.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum