Kristjan Pruul • 27. mai kell 11:27
Uudised
Ainult tellijale

EL plaanib 750 miljardi euro suurust päästekava

European Komsjoni president Ursula von der Leyen.  Foto: Reuters/Scanpix

Euroopa Komisjoni tänane eelarvekava ja päästeplaan sisaldab muu hulgas 500 miljardi euro ulatuses otsetoetuseid ja 250 miljardi euro ulatuses laene, teatas komisjoni volinik Paolo Gentiloni sotsiaalmeedia vahendusel.

Need NextGenerationEU nimetust kandvad vahendid lisanduvad tavapärasele seitsmeaastasele eelarvele, ütles ta. Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson teatas, et Eesti jaoks tähendab komisjoni välja pakutud taastepakett 3,3 miljardit eurot lisandust ELi eelarveettepanekule, mis on rohkem kui pool sellest summast, mis meil oli kasutada kogu käimasolevaks Euroopa Liidu eelarveperioodiks aastatel 2014-2020. Sellest 1,8 miljardit oleks päästefondi otsetoetused.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum