Äripäev • 5. august 2020 kell 17:12

Raadiohommikus: ehitushiiud teatavad kriisipoolaasta tulemused

Porto Franco ehitus.  Foto: Andras Kralla

Homme hommikul teatavad poolaasta tulemustest Baltikumi börsimaastiku ühed suurimad ehitusfirmad Nordecon ja Merko, kelle käekäik annab ehk kõige parema ülevaate Eesti ja meie lähiriikide ehitusturgudel valitsevatest trendidest.

Sestap oleme Äripäeva raadio hommikuprogrammi kutsunud ettevõtte tulemustest ja järgmise poolaasta väljavaadest rääkima Merko kontserni juhi Andres Trinki ja Nordeconi juhi Gerd Mülleri.

Ühtlasi kiikame homme Valgevenes toimuvate presidendivalimiste telgitagustesse koos rahvusvaheliste kaitseuuringute keskuse teaduri ja endise diplomaadi Kalev Stoicescuga, kellega arutleme, miks on Moskva ja Minski veel mõne aasta eest raudsena tundnud sõprus hakanud murenema.

Lisaks sellele tutvustab Äripäeva raadio saatejuht Karl-Eduard Salumäe enda uut saadet „Autojutud“.

Hommikuprogrammi veavad Allan Rajavee ja Rivo Sarapik.

Päev jätkub kolme saatega

11.00–12.00 "Poliitikute töölaud". Teisipäeval algasid riigikohtus arutelud pensionireformi põhiseaduslikkuse üle. Värskeid uudiseid kohtust toob valitsust esindav ning reformi põhiseaduspärasusse uskuv advokaadibüroo Levin partner ja vandeadvokaat Paul Keres. Põhjustest, miks reform ei pruugi põhiseadusega kooskõlas olla, räägib Soraineni advokaadibüroo advokaat Mari Karja. Arutame, kas ja milline riive ning millistel juhtudel põhiseadusele võib olla õigustatud ning kuivõrd on täna üldse võimalik prognoosida ulatust, mil määral teise pensionisamba vabatahtlikuks muutmine põhiseadust riivab. Samuti tuleb juttu sellest, kas pensionikogumist jätkata otsustaja vabadused ja õigused saavad reformi jõustumisel kuidagi negatiivselt mõjutatud.

Saadet juhib Indrek Mäe

13.00–14.00 "Autojutud". Äripäeva raadio uue autoteemalise saatesarja avaosas räägime autost kui investeeringust.

Klassikaliste neljarattaliste turg on viimased 15 aastat õilmitsenud ning paljud vanad autod oma hinna kahe-, viie- või lausa kümnekordistanud. Saates räägitakse, miks selline buum ühel hetkel tekkis, miks sugugi mitte iga hinda koguvat autot ei kõlba tegelikult investeeringuks nimetada, ning pakutakse välja kuus autot, mille turuväärtus enam ei kahane.

Külas on ajakirja Autoleht tegevtoimetaja Tõnu Korrol, kes on ühtaegu neutraalse ja avara pilguga teadja ning ühtlasi praktik, kellele kuulub mitu järjest hinnalisemaks muutuvat sõidukit.

Saatejuht on Karl-Eduard Salumäe.

15.00–16.00 "Teabevara tund". Koroonakriis pööras pea peale olukorra tööturul. Kui paljudele ametikohtadele püüti varem üksteiselt kandidaate üle lüüa, siis nüüd ähvardab mõnes kohas kandidaatide üleküllus. Kuid mitte igal pool. Muutustest ja uutest trendidest värbamismaastikul räägib „Teabevara tunnis“ CVO Recruitmenti värbamispartner Heleen Anderson.

Saadet juhivad personalijuhtimise teabevara peatoimetaja Külli Gutmann Talentorist ja Piret Frey Äripäevast.

Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.

Hetkel kuum