Artikkel
 • Kuula

  Raadiohommikus: kas usaldust saab luua pehme käega?

  Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon ja korruptsioonivastane erikomisjon. Foto: Liis Treimann

  Pea kümme aastat on Eestis arutatud poliitiliste huvigruppide igapäevase lobitegevuse reeglistamist. Mullu andis seadusloojatele kindlama sihi Euroopa Nõukogu korruptsioonivastane komisjon GRECO, kes toetas enda soovitustes lobiregistri ideed ja aitas mõtestada lobitöö tegijate olemust. Kui justiitsministeeriumi hinnangul võiks GRECO soovituste põhjal kirjutada lobitööreeglid paragrahvideks, siis sel nädalal soovitas riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon kaaluda lobitöö korrastamist soovitusliku hea tava tasemel.

  Kuidas muuta lobitööd läbipaistvamaks ja kas praegusel polariseerunud poliitmaastikul ainult heast tavast lobireeglite sätestamisel piisab? Sellest räägime suhtekorraldusbüroo Miltton tegevjuhi Annika Arrasega.
  Läbipaistvust ja seeläbi laiemat usaldust kasvatavaid reegleid ei looda mitte üksnes Eesti poliitmaastikul, vaid ka alternatiivsetel rahaturgudel alates ühisrahastusest ja lõpetades krüptovaluutaga. Kuidas on koroonakriis kiirendanud uudsete finantsteenuste reguleerimist ja kui suur puhastus ootab eelkõige krüptoturgu ees? Neil teemadel peatume krüptorahaplatvormi Paxful kaasasutaja Artur Schabackiga.
  Lisaks neile teemadele küsime, kui selged on eestikeelses inforuumis levivad sõnumid ja miks tegid tuntud kinnisvarafondi omanikud küsitava väärtusega tehinguid?
  Homme hommikul äratavad Äripäeva raadio kuulajaid Allan Rajavee ja Rivo Sarapik.
  Saatepäev jätkub nelja saatega:
  11.00–12.00 "Triniti eetris". Seekordsed teemad on kriminaalmenetluste raames toimuvad ülekuulamised ja vestlused, kui ettevõtja või tippjuht on kahtlustatava, tunnistaja või kannatanu rollis. Kuidas ettevõtja ja juhatuse liige peaksid ülekuulamisteks valmistuma ja mida ülekuulamistel jälgida, sellest räägivad advokaadibüroo Triniti vandeadvokaat Risto Käbi ja advokaat Martin Järve.
  Saadet juhib Aivar Hundimägi.
  12.00–13.00 "Äripäeva TOP". Saate fookuses on kinnisvarahooldusettevõtted. Kuidas koroonakriis on seda sektorit mõjutanud, millised on lähiaja suurimad väljakutsed ja võimalused, kuidas tulla toime kiire palgakasvuga – nendel ja paljudel teistel teemadel kõnelevad SOL Balticsi juhatuse esimees Rinel Pius, Puhastuseksperdi tegevjuht Siret Raid ja KPMG Balticsi audiitor Helen Veetamm.
  Saadet juhib Aivar Hundimägi.
  13.00–14.00 "Energiatund". Räägime sellest, kuidas soov ümbritsevast rohkem hoolida ning karmistuvad nõuded keskkonnale jäetavale jalajäljele muudavad kinnisvaraarendusi. Räägime, miks tasub sellistesse arendustesse panustada, mis neid veelgi laiemalt tegemast piirab ning milliseid nutikaid lahendusi Eesti ettevõtted on juba rajanud.
  Saates on külas kodusid arendava Metro Capitali juht Ain Kivisaar ning Avala ärikvartalit arendava Kaamos Grupi energiavaldkonna juht Mihkel Loorits.
  Saatejuht on Rivo Sarapik.
  15.00–16.00 "Delovõje ljudi". Külas on advokaadibüroo KPMG Law vandeadvokaat ja vaidluste lahendamise praksise juht Ksenia Kravtšenko. Saate teemaks on, millega advokaat kriisi ajal tegeleb, kuidas advokaadibüroode töö on muutunud ning kui palju on nii-öelda vene klientide osakaal kasvanud ja mille arvel.
  Saadet juhib Alyona Stadnik.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit .
 • Hetkel kuum
Tõnis Saarts: kaotus paneb Kaja Kallase suure surve alla Eesti 200 võitleb elu eest, Kesk tegi comeback’i
Äsja lõppenud Euroopa Parlamendi valimistel saavad olema nähtavad siirded Eesti sisepoliitikasse ja mõju mitme erakonna käekäigule, kirjutab Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts.
Äsja lõppenud Euroopa Parlamendi valimistel saavad olema nähtavad siirded Eesti sisepoliitikasse ja mõju mitme erakonna käekäigule, kirjutab Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts.
Apple murdis kolmapäeval end taas maailma kõige väärtuslikumaks ettevõtteks
Apple tõusis kolmapäeval maailma kõige kõrgema turuväärtusega ettevõtteks, kukutades Microsofti esikohalt. Ettevõtte aktsiad tõusid nimelt ligi 4% rekordilise 215.04 dollarini, millega on Apple turuväärtus 3,29 triljonit dollarit.
Apple tõusis kolmapäeval maailma kõige kõrgema turuväärtusega ettevõtteks, kukutades Microsofti esikohalt. Ettevõtte aktsiad tõusid nimelt ligi 4% rekordilise 215.04 dollarini, millega on Apple turuväärtus 3,29 triljonit dollarit.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootajte puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootajte puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Wendre loob oma jaekaupluste võrgu
Unetarvikute tootja Wendre on hakanud välja arendama oma kaubamärke ning loob oma jaekaupluste võrgu. Keti esimene kauplus avatakse Tallinnas Järve keskuses.
Unetarvikute tootja Wendre on hakanud välja arendama oma kaubamärke ning loob oma jaekaupluste võrgu. Keti esimene kauplus avatakse Tallinnas Järve keskuses.
Telia peakontor kärbib pinda veerandi võrra
Telia peakontor Rootsis annab käest 9500 ruutmeetri jagu peakontori pinda, ettevõtte teatel pole raha kokkuhoid selle peamine põhjus.
Telia peakontor Rootsis annab käest 9500 ruutmeetri jagu peakontori pinda, ettevõtte teatel pole raha kokkuhoid selle peamine põhjus.