Artikkel
 • Jaga lugu:

  Raadiohommikus: elust Moskvas, suvistest hooajatöödest, moeärist ja inflatsioonist

  Kuidas Eesti Pank püüab võidelda suurte hinnakõikumistega, sellest räägib hommikuprogrammis Eesti Panga president Madis Müller.Foto: Raul Mee

  Äripäev raadio neljapäevases hommikuprogrammis räägime Stockmanni kaubamaja direktori Marge Türneriga tarbijakäitumise trendidest ja sellest, kas hinnatõus mõjub ka moekaupade müüki.

  Uurime, kui raske on suveks hooajalisi töötajaid leida ja millistest töötajatest on kõige suurem puudus. Arutame seda tööampsude vahendamisega tegeleva ettevõtte Treamer juht Mihkel Rembeliga.
  Eesti Panga üks ülesanne on suurte hinnakõikumiste ärahoidmine. Hetkel on selle ülesande täitmine raskendatud. Kuidas olukorrale lahendust leida, arutame Eesti Panga presidendi Madis Mülleriga. Lisaks on meil telefoniühendus Moskvas elava Eesti turundajaga, kes jagab muljeid elust Moskvas. Muu hulgas uurime, kas Eesti numbrimärkidega autoga Venemaal ringi sõitmine on tekitanud ka probleeme ja kas BMW teeninduses jätkub varuosi.
  Hommikusaate toovad kuulajani saatejuht Hando Sinisalu ja uudistetoimetaja Rivo Sarapik.
  Edasi jätkub Äripäeva raadio programm järgmiste saadetega:
  11.00–12.00 „Globaalne pilk“. Sel korral võtame saates luubi alla peamiselt Vene oligarhid. Räägime oligarhi mõistest, Venemaa esimese põlvkonna ja praeguste oligarhide erinevustest, Vene oligarhide olematust mõjust Venemaa presidendi Vladimir Putini tegevustele, aja jooksul muutunud võimudünaamikast ning sellest, kes on tuntuimad Vene oligarhid ja kuidas on nad enda rikkuse kogunud. Samuti kõneleme põgusalt Ukraina oligarhidest.
  Külas on majandusekspert ja rahvusvaheliste suhete vaatleja Raivo Vare ja Äripäeva peadirektor Igor Rõtov. Saadet juhib Anete Hela Pulk.
  12.00–13.00 „Kinnisvaratund“. Saate teema on rohelahendused kinnisvaraarendustes. Arutleme, kas A-klassi järgi projekteeritud hoone on ikka piisavalt energiasäästlik, et seda võiks rohelahenduste hulka arvata ning kas riigi nõuded uutele hoonetele võiksid olla pisut kõrgemad. Uurime, millised on Eesti turul seni vähem tuntud lahendused, mis energiasäästu tagavad ja keskkonnamõju vähendavad, ning räägime teiste seas põhjalikumalt päikesepaneelidest, kanalisatsiooniveest soojuse tagastamisest ja lokaalselt toodetud elektrienergia targemast kasutamisest.
  Saatekülalisteks on Scanduim Kinnisvara innovatsioonijuht Kalle Aron ning Kaamos Kinnisvara tegevjuht Taimo Murer, saadet juhib Lauri Leet.
  13.00–14.00 „Tehnoloogiakompass“. Räägime 5G praktilistest võimalustest, paljuräägitud sageduslubade jagamisest ja sellest, mida täna ning tulevikus 5G abil teha on võimalik. Külalised räägivad huvitavatest 5G abil töötavatest lahendustest meil ja võõrsil, tutvustavad enda tulevikuvisiooni, millest ei puudu ka isesõitvad autod, ning jagavad vaadet sellest, millistes valdkondades on lähiaastatel oodata suurt arengut.
  Külas on Telia tehnoloogiajuht Andre Visse ja Ericsson Eesti juhatuse liige Erki Kõiv. Saadet juhib Gregor Alaküla.
  15.00–16.00 „Riskiraha“. Eestis tegutsevaid riskikapitalifonde ja nende võtmeisikuid tutvustavas sarjas saavad sel korral sõna Eesti esimese idufirmade kiirendi Startup Wise Guys asutajad Herty Tammo ja Dag Ainsoo, riskifondi The Better Fund rajaja Liina Laas, igihalja riskifondi Thorgate Ventures üks asutaja Raido Pikkar ja Karma VC asutaja Margus Uudam.
  Saatest selgub, mis võtetega teistest riskifondidest suuremat tootlust teenida, kuidas võiks Eestis veelgi rohkem ükssarvikuid ehk palju väärt idufirmasid olla, kuidas tunda ära suureks kasvavad ideed ja võimekad ettevõtjad. Saate pani kokku Rivo Sarapik.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA nafta laovarude vähenemine kergitas nafta hinda
Kui nafta hind oli kolmapäeval esialgu langenud viimase kuue kuu madalaimale tasemele, siis USA oodatust madalamad nafta laovaru numbrid lükkasid nafta hinna ülespoole, vahendab Reuters.
Kui nafta hind oli kolmapäeval esialgu langenud viimase kuue kuu madalaimale tasemele, siis USA oodatust madalamad nafta laovaru numbrid lükkasid nafta hinna ülespoole, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Raadiohommikus: ministri juhtimispõhimõtetest ja laenamisest
Fazer katsetab kakaorakkude kasvatamist bioreaktorites
Soome magusatootja Fazer uurib, kas rakupõhine põllumajandus võiks võimaldada kakao kasvatamist šokolaadi toorainena.
Soome magusatootja Fazer uurib, kas rakupõhine põllumajandus võiks võimaldada kakao kasvatamist šokolaadi toorainena.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.