Artikkel
 • Kuula

  Raadiohommikus: ehituse käekäigust ja välisinvesteeringutest

  Ehitustrusti juht Kaido Somelar räägib hommikuprogrammis ehituse turuolukorrast.Foto: Raul Mee

  Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid ehituse käekäigu, Eesti investeerimiskliima ja konkurentsi teemadel.

  Ehitustrusti juhi Kaido Somelariga arutame sektori käekäiku ja vaatame otsa numbritele, mille kohaselt kallines ehitamine mullu ligi 18 protsenti.
  EASi ja KredExi ühendasutus on kokku löönud eelmise aasta välisinvesteeringute numbrid, mis lõid sõja kiuste rekordi. Ühendasutuse välisinvesteeringute osakonna juht Joonas Vänto annab ülevaate suurematest töövõitudest ja vihjab, millised projektid sahtlisse paremaid aegu ootama jäid.
  Äripäeva Infopanga konkurentsiraportite projektijuht Sigrid Kõiv tutvustab seisu masina- ja metallitööstuses ning ehituses, loomulikult värskelt valminud konkurentsiraportite abiga.
  Hommikuprogrammi toovad kuulajateni Janno Riispapp ja Kristjan Kurg.
  Päev jätkub nelja saatega.
  11.00–12.00 „Investor Toomase tund“. Mis mured on inimestel, kes pöörduvad investeerimis- ja rahaküsimustes mentori poole? Kuidas kahekesi koos investeerida? Mis saab lahkumineku korral? Neile küsimustele vastab Jekaterina Tint, kes räägib ka sellest, miks ta on otsustanud suunata oma raha just rohelistesse investeeringutesse. Saates räägitakse ka ettevõtetest, kus on kasvupotentsiaali. Saadet juhib Anu Lill.
  12.00–13.00 „Nimed müügitahvlil“. Saates räägitakse sellest, kuidas praegusel ajal oma äri käimas hoida ja kasvada. Paljude ettevõtjate jaoks nõudis lõppenud aasta maksimumpingutust, kuid mida teha, kui nüüd on vaja sooritust korrata või teha veelgi parem tulemus? Järjest olulisemad on kliendile keskendumine ja muutunud turuoludega kohanemine.
  Saates tuuakse välja olulised põhimõtted, mida ettevõtte juhina või müügiinimesena rakendada, et raskel ajal äri kasvatada ning turuosa hõivata. Stuudios on Silver Rooger, Urmas Kamdron ja Andres Kiviselg.
  13.00–14.00 „E-kaubanduse areng ja tulevik“. Saates võtavad möödunud e-kaubanduse aasta kokku ja vaatavad ka käesolevasse aastasse Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät ja DPD Eesti tegevjuht Remo Kirss.
  Saates tuleb juttu Eesti e-poodide konkurentsivõimest, e-kaubanduse mahtudest, viimase miili tarnest, kaupade tagastamise trendidest ning ka sellest, millele Eesti e-kaupmehed peaksid keskenduma, et käesoleval aastal kasvada. Saadet juhib Art Lukas Maksekeskusest
  15.00–16.00 „Töö ja palk“. Värbamisprotsess lõpeb tavaliselt onboarding’uga ehk valitud kandidaadi pardalevõtmisega kuid offboarding peaks olema justkui selle vastand.
  Saade võtab vaatluse alla töötaja töökaare lõpu ehk offboarding'u. Külas on offboarding'u-spetsialistid – arenguentusiast ja enter-trainer Tiina-Katrina Kaber ning konsultant ja koolitaja Elle Muuga. Vestlust veab Personaliuudiste juht Helen Roots.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Luminori jätkusuutlikkuse juht: rohelisusest saab soodsama laenu argument
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Järvan püüab universaalteenust viimasel hetkel riigikogu ette saada
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
USA tahab Vene alumiiniumile kahekordset tolli kehtestada
USA kavatseb Venemaal toodetud alumiiniumile juba sel nädalal kehtestada 200% tollimaksu.
USA kavatseb Venemaal toodetud alumiiniumile juba sel nädalal kehtestada 200% tollimaksu.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Rüütsalu sookvootidest: naised peaksid end ise üles andma
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Carlsbergi juht loodab Venemaalt kõigepealt lahkuda, aga kunagi naasta
Saku Õlletehase omanik Carlsberg valmistub läbi rääkima alla kümne potentsiaalse ostjaga oma mahuka Venemaa äri üle ja mängu võib tulla ka ettevõtte tagasiostuklausel, kirjutab Taani väljaanne Börsen.
Saku Õlletehase omanik Carlsberg valmistub läbi rääkima alla kümne potentsiaalse ostjaga oma mahuka Venemaa äri üle ja mängu võib tulla ka ettevõtte tagasiostuklausel, kirjutab Taani väljaanne Börsen.

Olulisemad uudised

Operailil läks veduriäri müügiplaan luhta: ostjate huvi osutus kasinaks
Kuigi vedurite ehitus Tapa depoos on üks riigifirma Operaili kolmest ärisuunast, mille omanik soovis maha müüa, ei tekkinud aastase müügiprotsessi jooksul tõsiseltvõetavaid ostuhuvilisi. Seetõttu jätkab Operail Repairs Tapa depoos tööd Operaili koosseisus,
Kuigi vedurite ehitus Tapa depoos on üks riigifirma Operaili kolmest ärisuunast, mille omanik soovis maha müüa, ei tekkinud aastase müügiprotsessi jooksul tõsiseltvõetavaid ostuhuvilisi. Seetõttu jätkab Operail Repairs Tapa depoos tööd Operaili koosseisus,

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.