Äripäev • 31 juuli 2016

Mida peavad turistid Soomes kõige üllatavamaks?

Mida peavad turistid Soomes kõige üllatavamaks?  Foto: Reuters/Scanpix

Soomlaste rahvusringhääling Yle uuris Helsingi kesklinnas turistidelt, mis neid Soomes kõige enam üllatab. Vastused, mis neile anti, üllatasid omakorda neid.

Lauren ja Thierry (Prantsusmaa): „Üllatab mõne naise juuksevärv. Näiteks roheline, kollane, roosa, lilla. Meil Prantsusmaal pole midagi sarnast.“ Prantslasi üllatas ka see, et soomlased ootavad kuulekalt tee ületamist, kuni valgusfooris süttib neile roheline tuli. Nende sõnul pole selline asi Prantsusmaal kombeks – aega on vähe ja kõigil on kiire.

Paco (Hispaania): „Ükskord hotelli naastes nägime keset sõiduteed kahte jänest. Autosid ei olnud. See oli meile tõeline šokk.“ Paco, kes käis enne Soomesse tulekut Lätis, üritas kahte maad võrrelda: „Lätlased on mühakad ja ebasõbralikud, aga soomlased erinevalt neist väga lahked ja alati abivalmis.“

Silvia (Rootsi): „Mõned inimesed on väga häbelikud, aga mind see ei häiri. Vastupidi, mulle see meeldib, olen ise ka vahel häbelik.“

Sandra (Austraalia): „Leian, et siin on kõik nii kallis.“

Vanem paar, kes armastab Sibeliust: „Nägime kohvikumenüüs lõhesuppi. Me isegi ei kahtlustanud, et selline supp olemas on.“

Dennis (Saksamaa): „Soomlased on rahulikud inimesed, aga pärast kruusi õlut muutuvad nad lõbusateks ja huvitavateks vestluskaaslasteks. Arvan, et kui soomlasega sõbruneda, siis võib temast sulle saada tõeline sõber.“

Hetkel kuum