• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kristjan Tamla hakkab juhtima Swedi fonde

  2. jaanuarist asub Swedbank Investeerimisfondid ASi juhina tööle Kristjan Tamla, kes seni juhtis Swedbanki Balti Investeerimiskeskust.

  Tamla sõnul on hea asuda juhtima ettevõtet, mis on viimasel ajal näidanud tugevaid tulemusi. "Swedbanki pensionifondide tulemused on viimastel aastatel olnud turu ühed parimad – see positsioon tuleb säilitada. Üheks minu eesmärgiks saab uuel ametipositsioonil välja töötada ja ka turuosalistele selgelt kommunikeerida pensionifondide Eestisse investeerimise põhimõtted," sõnas ta pressiteates.
  Ka täna on Swedbanki pensionifondid tema sõnul Eestisse investeerinud oluliselt rohkem võrreldes Eesti finantsturu suurusega globaalses kontekstis. "Rohkem rõhku tuleb minu hinnangul panna meie investeerimispoliitika selgele kommunikeerimisele avalikkusele. Samuti vajab selgitamist kodumaise majanduse ja investeeringute roll kogu mitmesambalise pensionisüsteemi terviklikkust arvestades. Lahtiseletatult tähendab see, et peame rääkima väga avatult ja selgelt, millise suuruse, likviidsuse, struktuuri ning riskitasemega varad sobivad pensionifondide portfelli ja millised mitte," selgitas Tamla.
  Swedbank Eesti peadirektori Priit Perensi sõnul on kogu pensionitemaatika olnud viimasel ajal väga jõuliselt avalikkuse tähelepanu all. "Seda enam on hea meel, et meie kui suurima turuosalise fonde hakkab juhtima väga mitmekülgse investeerimiskogemusega inimene, kes on nii Eestis kui Rootsis fondide juhtimise juures olnud ka varem. Usun, et tema pikaajaline kogemus selles valdkonnas aitab kasvatada pensionifondide usaldusväärsust," sõnas ta.
  Swedbank Roburi Baltimaade juhi Fredrik Wilkensi kinnitusel tähendab pensionifondide haldamises turuliider olemine suurt vastutust. "Olen veendunud, et Kristjan on õige inimene sellele tööle mitte ainult nõutud kompetentsi, vaid ka väga tugeva kohaliku ja rahvusvahelise kogemuse poolest kapitaliturugude ja investeerimise valdkonnas. Ta on tugev täiendus meie varahalduse meeskonda," ütles ta.
  Kristjan Tamlal on 15aastane finantssektori ja Eesti pensionisüsteemiga seotud kogemus – ta on töötanud erinevatel kohtadel Swedbanki grupis, Eesti Pangas ning rahandusministeeriumis. Tamla on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna (cum laude) ning saanud majandusteooria magistrikraadi (kiitusega) Exeteri Ülikoolist Inglismaal.
  18. oktoobril lahkus Loit Linnupõld omal soovil Swedbank Investeerimisfondid ASi juhatuse esimehe kohalt isiklikel põhjustel. Ta töötas juhatuse esimehe kohal alates mullu 1. veebruarist. Teine juhatuse liige Meelis Hint jätkab Tamla ametisse asumiseni ettevõtte igapäevast juhtimist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Võimude põimumise räpane pesu vajab puhtaks küürimist
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Euroopa aktsiaturud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud tõusid kolmapäeval kolmandat päeva järjest. Nädala esimese kahe päevaga oli regiooni turgudel viimase aasta suurim tõus, millele aitas kaasa omikrontüvega seotud hirmude laabumine, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud tõusid kolmapäeval kolmandat päeva järjest. Nädala esimese kahe päevaga oli regiooni turgudel viimase aasta suurim tõus, millele aitas kaasa omikrontüvega seotud hirmude laabumine, vahendab Reuters.
Kuidas leida parimad firmakingitused?
Kas otsite oma firma sümboolikaga reklaamkingitusi ja meeneid? Kui jah, siis proovin teile selles artiklis anda parimaid ideid, milliseid samme astuda, et leida oma töötajatele, koostööpartneritele ja klientidele ideaalsed firmakingitused, mis jutustavad teie loo ja kannavad edasi teie väärtusi.
Kas otsite oma firma sümboolikaga reklaamkingitusi ja meeneid? Kui jah, siis proovin teile selles artiklis anda parimaid ideid, milliseid samme astuda, et leida oma töötajatele, koostööpartneritele ja klientidele ideaalsed firmakingitused, mis jutustavad teie loo ja kannavad edasi teie väärtusi.
Kirjastajate TOPi võitja: õpikute varajane digiteerimine tasus end kuhjaga ära
Distantsõppel kui sellisel oli varem hoopis teine, palju ebaolulisem tähendus. Nüüd on selgemast selgem, et digitaalne õppevara on tulnud selleks, et jääda, ütles kaubamärki Avita omava Bit ASi juhatuse esimees ja õpikuid koostava Avita kirjastuse peatoimetaja Ly Rammo.
Distantsõppel kui sellisel oli varem hoopis teine, palju ebaolulisem tähendus. Nüüd on selgemast selgem, et digitaalne õppevara on tulnud selleks, et jääda, ütles kaubamärki Avita omava Bit ASi juhatuse esimees ja õpikuid koostava Avita kirjastuse peatoimetaja Ly Rammo.