• Jaga lugu:

  Nutikirjaoskust tuleb õpetada

  Rain LaaneFoto: Andras Kralla

  Aeg on küps hakata suurendama õppekavades erialakeskselt IT rakendamise oskust, kirjutab Microsoft Estonia juht Rain Laane.

  Piisab lasta pilgul ühistranspordis ringi käia ning saab aimu, milline nutiplahvatus on ühiskonnas toimunud. Digiseadmed on muutunud meie elu lahutamatuks osaks. Enamik meist ei kujuta elu ette ilma nutitelefonita. Ainult seadmetest siiski ei piisa – vaja on ka nutikirjaoskust. Viimane ei piirdu pelgalt oskusega pilte saata, muusikat kuulata või sõpradega kirjutada.
  Aastaid tagasi lisati üldhariduskoolide õppekavadesse ettevõtluse ja majandusega seotud aineid. Nüüd näeme esimesi tulemusi – inimeste rahaga ümberkäimine muutub samm-sammult arukamaks. King on hakanud pigistama uuest kohast. Praegu on suur puudus IKT-rakendusoskustest teiste erialade spetsialistidel ja tööstuses laiemalt.
  Aeg on küps hakata suurendama õppekavades erialakeskselt IT rakendamise oskust. President Toomas Hendrik Ilves kõneles aasta esimeses pooles Tallinna Tehnikaülikoolis et multidistsiplinaarsus muutub hea töökoha saamise eelduseks. Rohkem eluvaldkondadest peab olema seotud infotehnoloogiaga ning IT õpe toimib kui seda õpetada erialakeskselt.
  IT iseenesest ei ole mingi imerohi
  IT ei ole ka ainult arvutid ja kaablid, vaid inimesed ja inimestevahelised suhted. Nutipöördest on põhjust rääkida alles siis, kui omandatud on ka kriitiline mõtlemine, informatsiooni usaldusväärsuse hindamine ning selle analüüsivõime ettetulevate ülesannete lahendamiseks. Ühest küljest suurendab infotehnoloogia pealetung nende oskuste tähtsust, kuid teisalt annab ka võimaluse nende väljaarendamiseks. Selleks on aga vaja oskuslikku juhtimist ja koolitasemel õpetaja teadlikku tegevust.
  Julgustan nii koolijuhte kui ka õpetajaid integreerima IT-d senisest enam õppeprotsessi eri ainete lõikes, sest olen enam kui kindel, et nutikam õppemetoodika innustab õpilasi ja parandab õpitulemusi. Mida enam on IT integreeritud õppeprotsessi, seda enam on nii ettevõtjatel kui ka riigil võtta kõrgema kvalifikatsiooniga tööjõudu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Inbank tegi Poola toel teises kvartalis müügirekordi
Eesti finantsettevõte Inbank teatas, et on teinud Poolas tõelise läbimurde ja seda tänu rohepöördele. Panga müügikasvu vedas teises kvartalis Poola äriüksus, mille maht moodustab juba ligi pool ettevõtte kogu müügist.
Eesti finantsettevõte Inbank teatas, et on teinud Poolas tõelise läbimurde ja seda tänu rohepöördele. Panga müügikasvu vedas teises kvartalis Poola äriüksus, mille maht moodustab juba ligi pool ettevõtte kogu müügist.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.