• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ülemuse armumängu ohud

  Foto: Andres Haabu

  Kui firmajuht hakkab flirtima töökaaslasega, varitsevad ettevõtet vähemalt kuus ohtu, kirjutab Büroomaailma omanik Jüri Ross oma ligi 40aastasele juhikogemusele tuginedes.

  Armumine tööpostil – mis võib olla veel toredam? Armumist tunnistavad vastuvõetavaks meie aastasadu kehtinud moraalinormid, kui sa ega sinu sümpaatia ei ole abielus või kindlas suhtes. Kui aga üks või teine (või mõlemad) on abielus või kindlas suhtes, siis on armumine meie moraaliruumis taunitav. Seda nimetatakse truuduse murdmiseks.
  Kas on olemas töömoraali mõõdupuud, millega mõõta sümpaatia avaldamist või armumist ametipostil?
  Inimene on nõrk ahvatlustele ja neid ahvatlusi on ka komandeeringus olles, näitusi külastades, rahvusvahelistes projektides osaledes küll ja küll – nii ülesöömisel, ülejoomisel kui ka üleaisa löömisel.
  Kas tohib üldse karistada täiskasvanuid inimesi isikliku elu üleannetuste eest? Kes on esimese kivi viskaja?
  Toetudes oma ligi 40aastasele juhikogemusele, saan juhtida tähelepanu ohtudele, mis varitsevad firmat, kui ülemus hakkab tõsisemalt flirtima oma töökaaslasega.
  Väljavalitu tööind kipub raugema, vabade päevade küsimise hulk suureneb. Samas on ülemusel raske, kui mitte võimatu kutsuda oma sümpaatia korrale.Väljavalitu hakkab võimu näitama kolleegide seas ja nüüd tekivad tõrked tööülesannete täitmisel, sest inimene ei saa aru, kelle käsuliin on talle isiklikult tähtsam/kasulikum.Väljavalitu hakkab pürgima järgmisele või isegi ülejärgmisele firma juhtimistasemele. Kuidas talle seletada, et ta sinna ei sobi?Väljavalitu soovib ülemusega silmsides olla mitu korda päevas ja see hakkab häirima töörütmi ja tööviljakust.Väljavalitu hakkab ülemusele jagama siseinfot ja nõu andma inimeste paigutamise ja juhtimise küsimustes.Ülemuse isiklik pereelu on paratamatult häiritud, kui mitte karile jooksmas. See mõjutab negatiivselt firma juhtimist, sest ükski inimene ei ole nii tugev, et kodused probleemid ei häiriks tööülesannete õigeaegset ja kvaliteetset täitmist.
  Mida teha omanikuna, kui peaksite lahendama sellist olukorda? Omanik peab lähtuma firma huvidest. Ettevõttel läheb hästi siis, kui inimesed saavad teha rahus tööd ega sõltu ülemuse tujudest ja probleemidest.
  Kui aga oled ise omanik ja tegevjuht, siis on valikud kas minna edasi uue sümpaatiaga ning jagada firma ja muu varandus oma juba endise perega või paluda perelt mitu korda vabandust, vallandada sümpaatia ning minna firma arendamisel edasi, olles kirka kogemuse võrra rikkam.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.