• Jaga lugu:

  Aasta ärimees uuenduskuurile

  Kristel KruustükFoto: Raul Mee

  Aasta ärimehe konkursi ümbernimetamine oleks mõistlik, sest äri teevad nii mehed kui ka naised, kirjutab ettevõtja Kristel Kruustük.

  Traditsioonide kohaselt nähakse meestele ja naistele ette teatud kultuurilised ootused ja soole iseloomulikuks peetavad rollid. Samas on käes aeg, kus barjääre ja stereotüüpe purustatakse järjepidavalt igas valdkonnas. Meestel ja naistel peaksid olema võrdsed võimalused igal elualal.
  Kuigi eestikeelsed ametinimetused on teadupärast soo poolest neutraalsed, peab siiski tõdema, et sellised ametinimetused nagu põllumees, müügimees, postimees, turvamees, pillimees, riigikogu esimees, kojamees, torumees jne. manavad esimese asjana silmade ette pigem mehe kui naise, kuigi nendes ametis võib vabalt leida (ja leiabki) palju naisi.
  Aasta ärimehe konkursi nimi viitab justkui meessoost esindajale ja raske on ette kujutada, et ärinaised on selles tõepoolest arvesse võetud. Seda enam, et ühtegi naissoost nominenti hulgas ei leidu.
  Ma mõistan, et tegu on pikaajalise traditsiooniga – Äripäeva peadirektor Igor Rõtov sõnul on Äripäev juba 25 aastat on ärimehe valimisi korraldatud. Ent kui traditsioonid pika aja jooksul ei muutu, siis tekib stagnatsioon. Ajaga kaasaskäimine ning kohanemine muutuva keskkonnaga on ju teatavasti a ärimaailmas üheks tähtsaks edu komponendiks.
  Selles valguses ei tundu konkursi ümbernimetamine aasta ettevõtja, aasta äriisiku vms konkursiks mulle ulmelisena. Sest äri teevad nii mehed kui ka naised.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.